Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

turofank_vagva_felirattal.jpg

Túrófánk !
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg túró
2 tojás sárgája
pici só
1 csomag sütőpor
12 dkg cukor
A tetejére:
vaníliás porcukor ízlés szerint
lekvár ízlés szerint
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A sütőporos lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a 2 tojássárgáját, pici sót, a cukrot. Jól összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Forró zsírban vagy olajban világosbarnára kisütjük.

Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét, és kínálunk mellé lekvárt is. De tehetünk rá cukros tejfölt is.

 

kep1616.jpg

Csokis és diós kelt kalács!
Cukros csokiport tettem bele! A diót ledaráltam,cukrot,vaníliáscukrot ,reszelt citrohéjat adtam hozzá és egy kevés őrölt fahéjat !
60 dkk lisztből készítettem kelt tésztát ,azt ketté vettem és olajos kézzel még át dagasztottam,majd kelesztettem.
Kinyujtottam négyzetalakúra,a csokisat megkentem olajjal és úgy raktam rá a cukros csokiport,majd feltekertem.A diósat szintén nyujtottam és azt almalekvárral kentem meg,majd rásimitottam a dió tölteléket és feltekertem.
Meg kentem tojással és megsütöttem ! Előmelegített sütöben 25-30 perc.( ha nem netezel)

vanilias_kiflik.jpg

Vaníliás kiflik.
1/2 kg liszt 10 dk cukor,7 dkg margarin,2 cs vaniliás cukor,citrom reszelt héja 1 db tojás sárgája ! 3 dkg cukros langyos tejben felfuttatot élesztővel összeállítom a tésztát majd kinyujtom téglalap alakúra,olvasztott vajjal megkenem és nenyszögre hajtom,majd megint nyujtom és cukros tejföllel kenem meg,megintnt négyszögre hajtom.Vékonyra kinyujtom,téglalapokra vágom.A lapokat szintén megkenem cukros tejföllel és hajtogatom.vékonyan kikent tepsibe rakom ,a tetejét szintén megkenem olvasztott margarinnal és megsütöm.Előmelegített sütőbe 30 -35 perc.

foszlos_kalacs..jpgFOSZLÓS KALÁCS!
70 DKG LISZT,2 DB TOJÁSSÁRGÁJA , 1MK.SÓ 2 EK CUKOR,5 DKG ÉLESZTŐ,15 DKG MARGARIN ,1 DL OLAJ,1 CS VANÍLIÁS CUKOR,1 CITROM RESZELT HÉJA.
KELT TÉSZTÁT KÉSZÍTEK ,MAJD KINYUJTOM NÉGYZETALAKÚRA ,5 CSÍKOT VÁGOK BELŐLE,MEGFONOM,KIVAJAZOTT TEPSIBE RAKOM ÉS LETAKARVA MÉG KELESZTEM LEGALÁBB 20 PERCIG,MEGKENEM A TETEJÉT TOJÁSSAL ÉS MEGSÜTÖM. KB: 40 PERC,DE AJÁLLOM A SZÚRÓPRÓBÁT ALKALMAZNI!

bukta-crop.jpg

Lekváros bukta !
    6 dl tej langyosítva,1 cs élesztő,3 tojás sárgája,80 dkg liszt, 15 dkg puha margarin,1kk só.3 ek olvasztott margarin a kenéshez,1 k cukor az élesztő kelesztéséhez,2-3 k porcukor a szóráshoz.
A tejbe belemorzsolom az élesztőt, rászórom a cukrot, felfuttatom egy kicsit, majd hozzáadom a margarint és a tojást. Összekeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sót, jól átgyúrom.Duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kinyújtom, majd négyzetekre vágom és  vagy szilvalekvárral,vagy baracklekvárral töltöm.Hajtogatásnál először a két szélét hajtom fel majd összetekerem. A megtöltött buktákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezem, majd egymástól elválasztva olvasztott margarinnal megkenem. Sütés előtt még 5 percig pihentetem. Tálalás előtt porcukorral hintem.

langos.jpg

Lángos!
50 dkg Liszt,1 kk .só,3 dkg.élesztó,olaja sütéshez,1 kispohár tejföl ,1 dl tej.
Az élesztőt 1 dl tejben elkeverjük. Közben egy tálba beletesszük a lisztet és hozzáadjuk a többi alapanyagot és az élesztőt. Gyorsan összegyúrjuk, hogy az összetevők elkeveredjenek és összeálljon a tészta. Akkor jó az állaga ha az ujjunkat lassan bele tudjuk nyomni. Ha túl keménynek tűnne még egy kis tejfölt tehetünk hozzá. Nem kell sokáig kidolgozni, gyúrni a tésztát mint a hagyományos recepteknél! Kiolajozunk egy nagy tálat és beletesszük a tésztát. Folpakkal letakarjuk és betesszük a hűtőbe. Kb. 2-3 óra múlva szépen megkel a tésztánk, ekkor beolajozott kézzel egy adagot kiveszünk a tálból, meghúzogatjuk és a felforrósított zsiradékba eresztjük, aranybarnára sütjük.

 

szalagos_fank.jpg

!SZALAGOS FÁNK!
Hozzávalók :
50 dkg liszt,3 dl tej,4 dkg élesztő.5 dkg porcukor,6 dkg olvasztott vaj,3 db tojássárgája, 3-4 k rum( ha nincs elmaradhat ,1 k ecettel pótoljuk).sütéshez olaj.

Az élesztőt a porcukorral a langyos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával,
az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,míg szép sima lesz .A tojásfehérjét felverjük habnak és belegyúrjuk a tésztába.
Letakarva megkelesztjük.Ha megkelt akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,és kiszaggatjuk.
Kis lyukat csinálunk bele.Ismét letakarjuk és kelesztjük..Forró olajban kisütjük.
Javaslom először a lyukas felével tegyük az olajba és fedőalatt süssük ,a másik felét már fedő nélkül süssük.(közepes lángon) papírtörlőre szedjük ki.
Porcukrozva,lekvárral fogyasztju

 

pizza_csiga.jpg

 

PIZZA CSIGA !
70 dkg liszt,3 dl tej,1 kk cukor,1 cs élesztő 1 tojás + egy a kenéshez,1 kp tejföl,1 ek só,15 dkg olvasztott margarin,3 ek olaj.
Tésztára kerül: 40 dkg kockára vágott és megpirított szalonna,ketchup, pizza fűszer.Tetelyére:15 dkg reszeltsajt.
Az élesztőt megkelesztem a cukros tejben! A többi anyagot egy tálba rakom és az élesztővel kellt tésztát készítek belőle,Először kézzel állítom össze,majd a dagasztószárral,géppel is dagasztom 3-4 percig.Duplájára kelesztem,négyzet alakura nyújtom 1 ujnyi vastagságúra.Megkenem ketcuppal.rárakom a szalonnakockákat,megszórom a fűszerrel,feltekerem,2 újnyi vastagra vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom,megkenem tojással,megszórom sajtal és megsütöm.
A nyújtás ,kenés történhet két részben!

 

 

 

aranygaluska.jpg

 


ARANYGALUSKA CSOKIS ÖNTETTEL !
35 dkg liszt, csipet só,1 k cukor,1 k margarin,1 tojás sárgája,3 dkg élesztő,1 k olaj.2 dl tej.
Tejjel a cukorral felfuttatom az élesztőt és a többi anyaggal kelt tésztát dagasztok,a legvégén még az olajjal is dagasztom egy kicsit,majd duplájára kelesztem.Pogácsa szaggatóval,kifliformákra szaggatom,kivajazott tepsibe rakom,megkenem a tojás fehérjével és cukros darált dióval meg szórom.Míg a sütő elő melegszik pihentetem letakarva.Szép pirosra megsütöm.Most két soros lett,kb 30 perc alatt megsült.

 

 

 

lekvaros_papucs.jpg

 

 

 

KELT LEKVÁROSKIFLI !
50 dkg liszt,10 dkg margarin,1 tojás sárgája,3 dkg élesztő,3 dl tej.csipet só,1 ek.cukor.1 ek olaj.
Langyos tejben az élesztőt a fele cukorral megfuttatom.
Amíg az élesztől meg kell, addi egy tálban a lisztet,7 dkg olvasztott margarint,tojás sárgáját,csipet sót és a cukor másik felét összemorzsolom majd hozzáadom az élesztős tejet és szép simára kidagasztom. Végül az olajjal mégegyszer átdagasztom.Kelesztem!
Nyujtom majd a 3 dkg margarint szintén megolvasztom és a tésztát megkenem vele,feltekerem és még 10 percig kelesztem.Négyszögletesre nyújtom ,tenyérnyi csíkokra vágom,majd hároszögeket vágok ,és megtöltöm lekvárral,feltekerem és csak tojássárgájával megkenem de úgy hogy a lekvárt is (nem folyik ki).Előmelegített sütőben megsütöm!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 61
Heti: 237
Havi: 1 183
Össz.: 282 602

Látogatottság növelés
Oldal: Kelt tészták
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »