Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

kep2389.jpgLecsós csirke tepsiben!
A csirkecombokat lesóztam,a tepsi aljába tettem olajat,bele a combokat,majd a szeletelt hagymát,paprikát,paradicsomot,azokat is megsóztam. Lecsókolbász szeletekkel még megraktam. Alufóliával lefedtem 30 percig az alatt pároltam a sütőben,majd levettem a fóliát tettem rá egy kevés pirospaprikát,a combokat megforgattam és még visszatettem 10 percre.Köretként spagetti volt hozzá.

 

  • kep2335.jpgA pecsenye kacsamájat,előzőnap beáztattam fokhagymás tejben,majd másnap sütés előtt megszurkáltam,zsírban kisütöttem,sóval,majoránnával ízesítettem,Sült burgonya köret készült hozzá.
  • mustaros_pulykahusburgonya_gomboccal.jpgMustáros pulykahús !
    A húst csíkokra vágtam,1 fej lilahagymát nagyobb kockára vágva ,2 k.olajon megfonnyasztottam,majd ráraktam a húst,fehéredésig dinszteltem.Öntöttem rá annyi vizet hogy ellepje,adtam  hozzá 1 k. mustárt,sót,ételízesítőt,borsot 1 db babérlevelet és puhára főztem. 1 k. étkezési keményítőt (liszt is lehet) simára kevertem, 1 kispohár tejföllel,ezzel besűrítettem! Még egy kicsit összefőztem.

    Burgonya gombóc !
    1/2 kg főtt burgonyát összetörtem,1 tojást,kb 20 dkg lisztet adtam hozzá,gombócokat formáztam és sós vízben kifőztem.Ez lett a köret hozzá!
  • kep1946.jpgSzékelykáposzta!
    A húst odaraktam pörköltnek.(lapocka)Majd a kimosott káposztát  15 perces főzés után belekevertem ,őntöttem rá annyi vizet hogy ellepje.Fűszereztem és fedő alatt puhára főztem!  Majd tettem bele annyi rizst hogy a levét felvegye! Azt is buhára főztem és még fedő alatt hagytam gőzölögni!
  • sult_csirkemaj_2.jpg
  • Sült csirkemáj.
    A májat megtistítottam,leszedtem a szívet róla,az mehet a levesbe !
    Zsemlemorzsához kevertem sót,borsot,majorannát izlés szerit ,beleforgattam a májat,fedőalatt olajban kisütöttem.

 

  • 21283_fuszeres-oldalas-sutozacskoban-sutve2-crop.jpg
  • Sülttarja sütőzacskóban.
    1 fej vöröshagyma,1 fej fokhagyma,só,bors,köménymag, 6 szelet tarja.
    A húst befűszerezem és hagyom állni 1 órát.Hagymákat szeletekre vágva a sütőzacskóba szórom,majd a hús szeleteket iparkodom rárakni.A zacskót lekötözöm,megszurkálom és kb 1 óra alatt megsütöm.(Tepsibe rakom a zacskós húst).

rakottkrumpli-crop.jpg

Rakottburgonya.
1 kg burgonyát karikára vágva megfőzök sós, vegetás,2-3 fokhagymás  vízben,leszűröm.Kiolajozott tűzálló edénybe teszek egy sor burgonyát,majd 1 sz lángoltkolbászt,vagy virslit, felkarikázva ,majd 6 db főtt tojást szintén karikára szelve rárakok.Közben egy kicsit sózom,soronként tejföllel meglocsolom.Felülre megint egy sor burgonyakarikák kerülnek,majd  kolozsváriszalonna kockákat szórok rá és jól meglocsolom tejföllel.Szép pirosra megsütöm.

  • pulyka_porkolt_csiposen..jpg
  • Pulyka pörkölt!
    30 dkg pulykahús.1 nagyobb fej v.hagyma,2 cikk fokhagyma,2 ek.olaj, 1kk.pirospaprika,1 kisebb paradicsom,2 szelet csípős paprika,só,bors,vegeta,köménymag izlés szerint.
    A hagymát apróra vágom,az olajon megdinsztelem,mikor kezd rózsaszínű lenni rárakom a paradicsomot,a paprikaszeleteket,majd a pirospaprikát,felöntöm 0,5 dl vízzel,jól felforralom és mikor besűrűsödött belerakom a kockára vágott húst.Puhára főzöm fedő alatt.
  • tepsiben_sutott_rantotthus_maskent..jpg

 

Tepsiben sütött rántotthús, másként.(Saját ötlet)
A lesózott húst, szokásosan paníroztam.Liszt,tojás 1 kanál olajjal és 1 k.tejjel elkeverve,zsemlemorzsa.
A tepsi aljába sütőpapírt tettem ,ecsettel megolajozta, majd beleraktam a hús szeleteket,tetejét szintén megkentem olajjal.Ulufóliával letakartam és az első felét úgy sütöttem,majd megforgattam és akkor már nem tettem rá a fóliát.Finom omlós maradt a hús.

 

sutoben_sutott_rantotthus.jpg

 

Tepsiben rántott hús!
6 szelet tarja csont nélkül,liszt,tojás,zsemlemorzsa,só.1 dl olaj.
A kicsontozott tarját megmosom és felszeletelem. Sózom és a szokásos módon panírozom de a fele olajat a tojáshoz keverem. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem és a felületüket kenem meg olaj másik felével és egy kicsi vizet rálocsolok ,lehetőleg a sütőpapírra. előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Félidőben megfordítom.

 

  • rizseshus.jpg
  • Rizseshús!
    30 dkg s comb,1 bögre rizs.olaj 1 nagyobbfej v. hagyma,só bors,őröltpaprika.
    1 tv.paprika,1 paradicsom.
    A hagymát összevágom kiskockára,az olajban megpirítom,ráteszem a szeletre vágott tv paprikát,paradicsomot,öröltpaprikát ,majd öntökrá vizet ezt jó puhára párolom,ráteszem a kockára vágott húst azzal is párolom még egy kicsit, és felöntöm vízzel,sózom, borsozom.Mikor már majdnem kész ,beleteszem a rizst(A Vízmennyiség kb másfélszerese legyen a rizsnek).
    Még addig főzöm míg a rizs is megpuhul! Lekapcsolom a gázt és még legalább 10 percig a fedő alatt hagyom .
  • tepsis_burgonya..jpg

  • Tepsis burgonya.
    A tepsi alját kikenem zsírral,majd rárakom a karikára vágott burgonyát.Arra rakom a szalonna szeleteket és a kolbászokat,ezeket menetközben megforgatom,ha szép pirosra sültek le is szedem,a burgonyát sütöm tovább, míg az is szép piros nem lesz. Savanyúsággal tálalom.

 

parolt_zoldsegek_csirkemellel.-crop.jpg

 

 

 


PÁROLT ZÖLDSÉGEK !CSIRKEMELLEL!
A csíkokra vágott mellett megpárolom egy kis olajban,majd ha meg puhult,kissé megpirítom,sóval,borssal,vegetával ízesítem.Kiszedem ,a megmaradt olajban megpárolom a zöldségeket.Sárgarépa,gyökér,karalábé,zöldborsó,karfiol.Ha kell még meg fűszerezem.Ha kész hozzákeverek egy doboz konzerv kukoricát,majd a csirkemell csíkokat is.Petrezselyem zölddel díszítem.

 

  • sertesporkolt..jpg

 

Sertéspörkölt .
50 dkg sertéscomb,30 dkg vöröhagyma,3 ek.olaj,2 kk pirospaprika,1 kissebb TV paprika,1 kissebb paradicsom,só,vegeta,őröltbors,csipet köménymag,1 mk csípős pirosarany,ami el is maradhat ha nem akarod csípősre készíteni.
A hagymát apróra vágva megdinsztelem az olajon,jó puhára és ha már rózsaszínű kezd lenni ráteszem a szeletelt TV paprikát és paradicsomot,pirospaprikát,majd öntök rá 1 dl vizet és közepes lángon jól kiforralom,mikor besűrűsödött ráteszem a kockára vágott húst,fűszerezem,ha kell még öntök rá vizet(ellepje a husit),majd puhára főzöm fedő alatt.

 

 

 

svab_szalonnas_kaposztakelt_gomboccal.jpg

 

Sváb szalonnás káposzta kelt gombóccal!
35 dkg húsos szalonna,vagy sonka, 1 f.vöröshagyma,70 dkg savanyú káposzta.
Gombóc: 2 dkg élesztő 0,5 dl tejben megfuttatva ,20 dkg liszt csipet só és 1 k olaj.
Kelt tésztát készítünk ,20 percet pihentetjük,majd kinyujtjuk ,jó ujnyi vastagságúra,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,gombócot formázunk belőle és hagyjuk pihenni míg a káposzta megpuhul.
Káposzta készítése: a szalonnát vagy sonkát olajon egy kicsit megsütjük,majd kiszedjük a visszamaradt olajban az összevágott hagymát megdinszteljük,rátesszük a káposztát,azzal is dinszteljük egy kicsit,visszarakjuk a sonkát, majd felöntjük vízzel! megfőzzük puhára.Ha kész beleöntjük egy tepsibe,rárakjuk a gombócokat,letakarjuk alufóliával és lassan kb 1 óra alatt készre sütjük!

 

  • gombocos_kaposzta.jpg
  • Gombócos káposzta!
    1 kg savanyú káposzta ,1 kg darált hús(dagadó)20 dkg rizs,1 kisebb fej v. hagyma,4-5 cikk fokhagyma.a hagymákat reszelem!só bors, pirospaprika(gombócba is egy kicsit).Ha a káposztában nem lenne,akkor teszek bele babérlevelet,szemes borsot és 1-2 piros csöves paprikát,kb 20 dkg zsír! 15 dkg kolozsvári szalonna!
    Elkészítem a gombócokat,majd az edény alját kizsírozom,rárakok egy sor savanyú káposztát,majd egy kis lisztel ,pirospaprikával megszórom,rakok egy sor gombócot és ezt addig ismétlem míg el nem fogy a hozzávaló !(savanyú káposzta,zsír,liszt,pirospaprika )1-2 szelet húsos kolozsvári szalonnát is teszek ,a tetejére káposzta kerüljöl! Felöntöm vízzel,de számítok rá hogy a káposzta még enged levet!Fedő alatt főzöm,lassan, kb 1,5-2 óráig.Közben az edényt meg- meg rázom!
    (epe kímélő).

 

 betyargomboc.jpg

 

sertes_borsostokany_nagyitva.jpg

 

 

 

 

 

Sertés borsostokány.
35 dkg s.comb,10 dkg füstöltszalonna,1 f vöröshagyma,1 /2 tv paprika,1 kisebb paradicsom,,só,bors,majoranna.

szalonnát csikokra vágom és 2 k olajon megpirítom,majd kiszedem a zsírból,a visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott hagymát,majd ráteszem a csíkokra vágott húst,a kockára vágott paprikát,paradicsomot,visszarakom a szalonnát és fűszerezem ,öntök rá kb 1 -1,5 dl-nyi vizet és buhára párolom,majd vissza sütöm zsírjára.

 

  • stefania_vagdalt.jpg
  • Stefánia vagdalT!
    Ugyan úgy készítjük mint a fasírt golyókat!
    1/2 kg darálthús,1 db áztatottzsemle kicsavarva,1 marék zsemlemorzsa(bele)2 db tojás,só,bors,4-5 cikk fokhagyma reszelve 1 kk őrölt pirospaprika! 4 db főtt tojás.
    Az egészet összegyúrom ! Folpakkot terítek az asztalra, majd megszórom zsemlemorzsával ,ráteszem a fasírt tölteléket és és téglalap alakúra nyomkodom,A főttojásokat a szélére rakom és feltekerem.Kiolajozott tepsibe átbillentem a folpakról,a tetejét is megolajozom és sütöm.Sütés közben többször meglocsolom olajjal.Szép pirosra sütöm!
  • pulykahusos_rizseshus.jpgRizseshús pulykamedárd-ból!Mindent ugyan úgy csináltam mint szoktuk!Fűszerezése: só,bors,vegeta,köménymag paprika,paradicsom.Pörköltnek teszem oda és mikor mgefőtt,belefőzöm a rizst.

 

 

 

sult_csirkecomb.jpg

 

Sült csirkecomb!
A combokat megtisztítottam,sóztam,befűszereztem sültcsirke fűszerrel.
Tűzálló edénybe raktam,tetem alá 1 dl olajat,0 ,5 dl vizet,letakartam,majd húszperc után levettem a takarót és pirosra sütöttem

 

paradicsomos_husgomboc.jpg

 

Paradicsomos húsgombóc.

    fél kg darált hús.1 bögre rizs,2 tojás,il paradicsomlé.só.bors,fokhagyma,pirospaprika,2 fakanál liszt,1 l víz,izlés szerint cukor

A paradicsomlét a vízzel feltesszük főni .A darált húst egy tálba teszem hozzáadom a tojást, sót, borsot, fokhagymát,rizst pirospaprikát és jól összekeverem, majd állni hagyom amíg a paradicsom felforr.Kisebb nagyságú gombócokat formázok vizes kézzel és a felforrt paradicsomba óvatosan beleteszem. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön főzöm,míg a rizs megpuhul. A lisztet,a cukrot elkeverem egy kis hideg vízzel majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntöm. Egyet forralok rajta majd elzárom a gázt.

 

 

 

 
Bakonbe tekert csirkecomb !
Só,vegeta,öröltbors,majorannával fűszereztem a csirkecombokat,majd betekertem a szalonna szeletekkel és megsütöttem !15 percig alufólia alatt,majd levettem és pirítottam !

 

bekonba_tekert_csirkecomb.jpg

 

 

 

bekonba_tekert_csirkecomb.jpg

 

 

 

 

 

virslis_paprikas_krumpli.jpg

 

Paprikás krumpli,hosszú lével,virslivel,tejföllel!
Hagymát megdinsztelem olajon,ráteszem a paprika ,paradicsom szeleteket,azzal is dinsztelem,teszek rá pirospaprikát,majd öntök rá vizet jól kiforralom,ráteszem a kockára vágott burgonyát,mikor megfőtt,

 

rá teszem a virslikarikákat.Aki szereti meglocsolhatja tejföllel.gombaszoszburgonygomboc.jpg

 

Gombaszósz!
1 kisfej hagymát apróravágva megdinszteltem 2 k olajon,30 dkg szeletre vágott gombát adtam hozzá,sóvsl,vegetával,borssal,fokhagymával ízesítettem,addig pároltam míg a gomba álltal engedett vizet el nem párologtatta.Közben 1 kispohár tejfölt 1 kk .étkezési keményítővel és 1 mk. pirospaprikával elkevertem és ezzel habartam be a gombát.Eggyett forraltam még.

Burgonyagombóc !
3 közepes burgonyát apró kockára vágva, sós vízben puhára főztem,majd összetörtem.1 tojást és annyi lesztet adtam hozzá hogy formázni lehessen.Először rudat formáztam belőle,majd újnyi vastagra vagdaltam és gombócokat készítettem belőle.Enyhe sós vízbe kifőztem,párcsepp olajat tettem rá hogy ne ragadjon össze.

 

 

 

ragu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kep1119.jpgSertés ragu, Székelyné módra!
60 dkg s.comb
2 f. hagyma
3-4 k.olaj
1 tv paprika
1 paradicsom.
Az alapanyagokból pörköltet rakok oda,félig megfőzöm és rakok bele karikára vágott sárgarépát,gyökeret,zöldborsót,majd a végefelé,kockára vágott burgonyát(de csak 1-2 szemet,mert felszívja a szaftot).sóval,borssal,őrölt köménymaggal,1-2babérlevéllel fűszerezem.
KÖRET:lehet,rizs.nokedli,burgonya krokett.Aki szereti tehet rá tejföltsertesragu_szekelyne_modra..jpg


 



 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 25
Heti: 239
Havi: 777
Össz.: 289 568

Látogatottság növelés
Oldal: Főételek
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »