TEJES , VAJAS ,KENYÉR !
50 dkg lisz,só izlés szerint,5 dkg vaj,2,5 dkg élesztő , 3 dl te, 1 kk cukor !
A tejet meglangyosítjuk,hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt,meg kelesztjük(az élesztő a tej tetején szivacsra emlékeztet ).
A lisztet tálba rakjuk és hozzáadjuk a sót és a vajat majd az élesztős tejet és bedagasztjuk szép sima legyen a tészta és lehetőleg hólyagos.Robottal is dagaszthatod,a csavaros szárral,de ajánlom előbb kézzel összeállítani.Lisztezett deszkára tettem ,letakartam,duplájára kejlesztettem,majd mégegy szer kézzel átdagasztottam,hosszúkásra formáztam a tetejét bevagdaltam,beleraktam a római tálba és még 20 percig kelesztettem,majd megkentem a tetejét vízzel,rátettem a tetőt 40 percig sütöttem előmelegített sütőbe,majd levettem a tetőt és még 10 percig sütöttem!
Az íze hasonlít a régi vajas kiflire. (Már aki emlékszik rá).A római tál aljára tettem sütőpapírt.