Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

kep2436-tile.jpg

Margarinos kiflik. Ahogy én készítem !
1 cs .élesztő 3 dl tejben felfuttatva,70 dkg  liszt,sima finom és félfogós keverve,1 teáskanál só,10 dkg olvasztott margarin. Az anyagokat összemorzsolom,majd hozzá adom a felfuttatot élesztőt,jól kidagasztom.(a táltól el kell válni a tésztának ).Letakarom
Kelesztem míg dupla nagyságú nem lesz . Kinyújtom négyzet alakúra,lekenem olvasztott margarinnal,széleit felhajtom,szintén négyzet alakúra.Takarom kelesztem még 20 percig,majd nyújtom,kockára vágom  és formázom. Tetejét megkenem tojással.Előmelegített sütőben sütöm.

TEJES , VAJAS ,KENYÉR !
50 dkg lisz,só izlés szerint,5 dkg vaj,2,5 dkg élesztő , 3 dl te, 1 kk cukor !
A tejet meglangyosítjuk,hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt,meg kelesztjük(az élesztő a tej tetején szivacsra emlékeztet ).
A lisztet tálba rakjuk és hozzáadjuk a sót és a vajat majd az élesztős tejet és bedagasztjuk szép sima legyen a tészta és lehetőleg hólyagos.Robottal is dagaszthatod,a csavaros szárral,de ajánlom előbb kézzel összeállítani.Lisztezett deszkára tettem ,letakartam,duplájára kejlesztettem,majd mégegy szer kézzel átdagasztottam,hosszúkásra formáztam a tetejét bevagdaltam,beleraktam a római tálba és még 20 percig kelesztettem,majd megkentem a tetejét vízzel,rátettem a tetőt 40 percig sütöttem előmelegített sütőbe,majd levettem a tetőt és még 10 percig sütöttem!
Az íze hasonlít a régi vajas kiflire. (Már aki emlékszik rá).A római tál aljára tettem sütőpapírt.

hazi_sutesu_kenyerem.jpg 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 82
Heti: 183
Havi: 1 207
Össz.: 281 122

Látogatottság növelés
Oldal: Házi sütésű kenyerem és péksütemények.
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »