Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

 

 

kep1701.jpgSárgabarackos gombóc,cukros mákba forgatva!
1 kg tört burgonya,30 dkg liszt,2 ek.griz,1 db tojás.Összegyórom,jól formázható tésztát kell kapni belőle! Nyujtom ujnyi vastagra ,négyzetekre vágom.Közepébe rakom a barack darabokat,amit cukorba forgatok ! Kifőzöm lobogó vízben( kb 2-3 perc),majd beleforgatom a cukros ,citromhéjas darált mákba !

sos-crop.jpg

sos.jpg

SÓS.

krumplis_retes..jpg

krumplis_retes..jpg

Krumplis rétes!
Hájas leveles tésztát kinyujtm,majd keresztbe ketté vágom,így kettő rúd rétes jön ki belőle.

1,5 kg,krumplit hajában megfőzöm, megpucolom, krumplinyomón lenyomom, sóval,borssal és 1 ek.  vajjal,ízesítem.Betőltöm a tésztába,sütőpapírral bélelt tepsibe rakom,tetejét megkenem olvasztott vajjal és megsütöm!Lehet édesen is készíteni,de akkor bos helyett cukrot rakok bele.

prezlis_nudli.jpg

Prézlis nudli !
1 kg kockára vágott krumplit sósvízben megfőzök,leszűrőm,összetöröm nyomóval,hagyom kihűlni,teszek hozzá 1 mogyorónyi margarint,1 db tojás kb 30 dkg lisztet.Összeállítom ,kis rudakat sodrok belőle ,késsel méretre vagdalom.Addig csinálom míg el nem fogy a tészta alap. Sós lobogó vízben kifőzöm( forrástól számítva2 perc) majd pirított zsemlemorzsába forgatom,porcukrot szórok rá.Lekvárral,vagy befőttel fogyasztjuk!

burgonyas_pite..jpg

Burgonyás pite.

krumpli
liszt
tojás
tej
szóda (vagy ásványvíz)

bors
tejföl
Vénusz olaj

Elkészítés:

Palacsintatésztát készítek (liszt, tojás, tej, szóda (vagy ásványvíz), kis só), ezt félrerakom pihenni. A krumplit megpucolom, vékony karikákra vágom. Kikenem a tepsi alját vékonyan olajjal, ráhelyezem a krumplikarikákat, majd ezt leöntöm az előre elkészített palacsintatésztával. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütöm, majd szeletekre vágva tejföllel tálalom.Sütés közben a tetejét meglocsolom olajjal.Holnap befőttel tálalom!
Felturbózhatod egy kis újhagymával,sonkával stb.

pipice.jpg


Pipice
1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 15 dkg hagyma, 2 kanálnyi zsír, 1 tk só, paprika.

A krumplit meghámozom és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. Összezúzom, majd elkeverem a liszttel és a sóval. A hagymát felszeletelem és a zsíron a paprikával megpárolom. A hagymás zsírt egy tűzálló tálba teszem és kanalanként ráteszem a lisztes krumplit. Forrón tálalom.Tejföllel is fogyaszthatjuk.

tocsni-crop.jpg

Tócsni !
 5 közepes burgonya Kb. 2 kanál liszt 2 tojás só bors 2 gerezd fokhagyma 2 ek.tejföl, olaj a sütéshez . A burgonyát diódarálon, lereszeljük és összekeverjük az összes hozzávalóval. Forró olajban kanalanként adagolva kisütjük.

krumplispogacsafluta.jpg

Hagyományos olajban sütött krumplispogácsa!(Fluta)
1 kg burgonyát megfőzök sós vízben,majd burgonya nyomóval összetöröm. Hagyom teljesen kihűlni.Teszek hozzá 1 tojást 35 dkg lisztet,összegyúrom,kinyujtom félujnyi vastagra,pogácsa szaggatóval kiszaggatom és olajban mindkét oldalát pirosra sütöm!
Az olajat felmelegítem és utánna leveszem közepes lángra!
Fogyaszthatjuk,cukorral,lekvárral,fokhagymás tejföllel,de csak úgy magában is nagyon finom!

 


 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 82
Heti: 288
Havi: 1 234
Össz.: 282 653

Látogatottság növelés
Oldal: Burgonyából készített finomságok
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »