Sült oldalas!
4 sz. oldalast a csont mentén 3 helyen felszúrtam és a fokhagyma szeleteket abba raktam.Sóztam,zsírba odatettem sülni,de öntöttem rá egy kis vizet,fedő alatt puhára pároltam,majd levettem a fedőt és pirosra sütöttem.
Burgonyát sós ,vegetás vízben megfőztem majd leszűrtem,összetörtem,vajjal,tejjel habosra kevertem.Meglocsoltam az oldalas zsírjával !
Lecsós máj,burgonyás tarhonyával!
Készítettem egy lecsós alapot: hagyma ,paprika,paradicsom,só,bors,pirospaprika.Rátettem a csirkemájat és jól összepároltam.
Tarhonya: olajon a tarhonyát megpirítottam,tettem rá egy diónyi apróravágott vöröshagymát,1 nagyobb burgonyát amit vékonyra szeltem,majd vizet sót,vegetát adtam hozzá és puhára,sűrűre főztem fedő alatt.(vizet többszörre is lehet adagolni)
Bundában rántott hús Rizzsel!
A húst kikloffoltam ,sózta.Készítettem sós sűrű palacsintatészta masszát és a hús szeleteket először lisztbe majd a masszába mártottam és oljban kisütöttem.
Rizs!
1 csésze rizst piciolajon megforgattam,mad öntöttem rá 1,5 csésze vizet,sót ,borsot,vegetát tettem bele és 10 percig főztem,majd a fedő alatt hagytam még párolódni.
RAKOTTBURGONYA MÁSKÉNT!
A1 kg burgonyát szokásosan(héjában) megfőztem,szeleteltem,margarinnal kikent tepsibe raktam,sóztam,vegetáztam.
4 db karikára vágott virslit,20 dkg kockára vágott bakonszalonnát szintén margarinon megpirítottam majd rásütöttem 5 db felvert tojást és ezt tettem a lerakott burgonyára.Tejföllel jól meglocsoltam és betakartam a burgonya másik felével.Raktam rá natur mozarella sajtot,majd szintén jól meglocsoltam tejföllel és szép pirosra megsütöttem!
(virslis, szalonnás tojásrántotta ,lényegében)
Besamelmártásos,sajtos rakott pulykaszeletek!
A pulykamellett felszeleteltem,sóztam,borsoztam meg megszórtam egy kis fokhagyma porral.Kevés olajon előre sütöttem,de csak fehéredésig,kiszedtem az olajból,egy tányérra raktam.Burgonyát pucoltam,vékony karikára szeltem.Majd a hőálló edénybe olajat raktam vékonyan,fele burgonyát leraktam sorba,megsóztam és leöntöttem a sajts besamelmártás felével.Ráraktam a hús szeleteket,betakartam a burgonya másik felével és azt is sóztam,majd ráöntöttem a mártás másik felét. megszórtam reszeltsajttal és megsütöttem szép pirosra.