Pörköltes kuszkusz !
Gyümölcsös kuszkusz .
2 dl-es bögre kuszkuszra rá öntök 2 bögre forrótejet ,amibe belekevertem 2 ek.cukrot 1,cs .vaníliás cukrot,1 citrom reszelt héját,letakarom és 10 percig hagyom állni.Majd a felkockázott gyümölcsöt belekeverem,belenyomkodom egy kis tálkába,ráborítom a tányérra és kockázott gyümölccsel díszítem.Ezt az adagot 3 db.őszibarackkal készítettem.
Sülthúsos kuszkusz!
A kuszkuszt leforrázuk annyi húslevessel ,hogy egy ujnyira ellepje,letakarjuk és 10 percig állni hagyjuk! Még melegen adok hozzá 1 kk margarint,csipet korkumát,csipet borsot,1 cikk reszelt fokhagymát,majd az apró kockára vágott sülthúst is hozzá keverem.Ha erősen szereted rakhatsz bele kockára vágott erőspaprikát. Vagy ha savanykásan kívánod citromlevet és savanyú uborkát tegyél hozzá !
Pulykahúsos kuszkusz !
25 dkg pulykamellett apróra vágtam,1 kisfej v.hagymát 2 kanál olajon apróravágva megdinszteltem,de csak addig míg egy kicsit összefonnyadt,rátettem húst,apróra vágott 2 gerezd fokhagymát,sót,vegetát,borsot,öntöttem alá egy kis vizet és fedő alatt puhára főztem.Majd levettem a fedőt és visszapirítottam a zsírjára.Legvégén összevágot petrezselymet tettem hozzá és összekevertem a kuszkusszal.
Kuszkusz:
fél bögre kuszkuszt leforráztam húslevessel.Annyi lét öntök rá hogy 1 ujnyival több legyen mint a kuszkusz.
Csípősen szereted akkor lehet hozzáadni csípős pirosaranyat,vagy párszelet erőspaprikát.