Gyümölcs koktél!
Őszibarackot,sárgabarackot kockára vágtam,cseresznyét kimagoztam,megfeleztem,almalével felöntöttem,fahéjjal,szegfűszeggel,1 cs vaníliás cukorral,fél citrom levével,kevés édesítővel fél kanál rummal ízesítettem! Lehűtöttem.(Befőttel is készíthető.)
Bólé.
1-1 ü öszibarack,körte, magozott meggybefőtt,2 gb narancs.2 mandarin,1 db ananász konzerv.
A befőtteket és a gyümölcsöket kockára vágjuk ,tálba tesszük és ráöntünk 7 dl vörösbort,7 dl pezsgőt,1 dl rumot.Lehűtjük,majd poharakba merjük.
Forralt bor.
1 l vörös vagy fehérbor
8 dkg cukor
1 rúd fahéj
5 szegfűszeg
két szegfűbors
fél citrom
A bort odatesszük főni,befűszerezzük,felforraljuk.Elég 1-2 percig forralni.
Készíthetjük még fele bor,fele gyümölcslével,vagy aszalt gyümölcsökkel is variálhatjuk.
Vodka naranccsal !
5 cl vodka
12 cl frissen préselt narancslé
1 narancskarika
Elkészítés: A hosszú pohárba 2-3 jégkockát teszünk, ráöntjük a vodkát. Felöntjük a narancslével, összekeverjük, és a pohár szélét 1 narancskarikával díszítjük.
Bloody Mary.
4 cl vodka
1 cl citromlé
só, bors
2 csepp Tabasco
12 cl paradicsomlé
1 citromkarika
Elkészítés: Hosszú pohárba 2-3 jégkockát teszünk. Ráöntjük a vodkát, a citromlevet, és sóval, borssal, Tabascóval fűszerezzük. Felöntjük a paradicsomlével, jól összekeverjük, és a pohár szélét 1 citromkarikával díszítjük.
5 cl fehér rumot öntsünk a jégkockákkal teli shakerbe vagy turmixgépbe, majd öntsünk hozzá 2 cl kókuszkrémet vagy likőrt és 2 cl tejszínt, majd 1-1,5 dl ananászlevet. Rázzuk vagy turmixoljuk. Díszítsük szeletelt ananásszal vagy koktélcseresznyével.
Gyümölcs turmixok.
Grépfrut,sárgarépa,Joghurt:
Vágd félbe a grépfrútokat, majd facsard ki a levüket. Keverd össze mézzel, sárgarépalével, majd a joghurttal. Fűszerezd be a csipetnyi szerecsendióval is. Hűtve a legfinomabb.
Banán,mangó,ananász ,narancslé:
Szeleteld fel a banánt kisebb darabokra, majd hámozd meg a mangót, s vágd kockákra, majd ugyanezt tedd meg az ananásszal is. Ezután már csak össze kell turmixolnod őket a narancslével.
Kiwi,körte,joghurt.
Hámozd meg a kiwit, majd alaposan mosd le, hogy még véletlenül se maradjanak rajta apró szőrök. Hámozd meg a körtét is, majd távolítsd el a magházát, ezután a gyümölcshúst kockázd fel. A joghurttal turmixold össze.
8 dl tej
2 dl tejszín
1 vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé
só, őrölt fahéj, tejszínhab
Elkészítés:
A tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban, és kis lángon melegítsd. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal – vagy csokireszelékkel – tálald!
Gyömbér tea.
A gyömbért megpucolom darabokra vágom kb5-6 dkg-ot,1 liter vízben megfőzöm (5 perc),majd elzárom a gázt,teszek bele egy citromfű tea filtert.Fedő alatt hagyom állni 10 percig,majd leszűröm,citromot adok hozzá és egy kevés édesítővel ,vagy mézzel ,ízesítem.