Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

 

10502463_717232755010763_1676332372290609482_n.jpgÉvi Friedlné receptje.

cukkinis tócsi

Hozzávalók

1 kg krumpli
1 nagy sárgarépa
2 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
2 db tojás
15-20 dkg liszt
petrezselyem
bors

Meghámoztam a zöldségeket, amit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, hozzáreszeltem a hagymákat is és lesóztam. Kicsit állni hagytam, kinyomkodtam, utána ráütöttem az egész tojásokat és a lisztet.
Kevés forró olajban kanál segítségével kupacokat raktam lelapítottam és mindkét oldalát ropogósra sütöttem. Amikor megsült papírszalvétára szedtem, tejföllel tálaltam.

limara_fele_fahejas_rudrumaromas_turo_toltelekkel.jpg

Anna Barta -Kedvenc receptjeink.
Limara féle cukros fahéj rúd,rumaromás túrótöltelékkel!

60dkg liszt,1tk.só,3ek.cukor,1tojás,2tojássárga,3dl langyos tej,6dkg puha vaj,3dkg élesztő. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a tejben felfuttatott élesztővel,majd langyos helyen 45-50percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket : 50dkg túró,2tojás,15dkg cukor,2vaníliás cukor,3-4tk.rumaroma. Az elkészült tésztát lisztezett felületre borítjuk,megfelezzük és 6-6 egyenlő részre osztjuk. a darabokat óvatosan gombócozzuk,majd oválisra nyújtjuk. Az alsó részébe megy a töltelék,a felső végének 1/3 részét derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra bevagdossuk.,majd az alsó végénél kezdve feltekerjük. Konyharuhával letakarjuk és 45-50 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Az elkészült süteményt olvasztott vajjal lekenjük,fahéjas porcukorral megszórjuk. A töltelék bármi lehet. Volt aki vaníliás pudinggal csinálta,reszelt almával fogom kipróbálni holnap. Szerintem sós változatban is készíthető. Jó étvágyat !!!

picture_244.jpg

Reteklevél főzelék! Makacska konyhájából!




    kb. két kötés retek zsenge levelei
    1 evőkanál olaj
    1 hagyma
    fél evőkanál liszt
    fél dl natúr joghurt
    só
    bors
    őrölt pirospaprika

a puliszkához:

    fél l víz
    annyi kukorica liszt, hogy jó kemény állagú puliszkát kapjunk
    só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágtam, és az olajon üvegesre dinszteltem. A leveleket alaposan átmostam, kicsit összetépdestem, és a hagymára tettem, átforgattam, majd egy kevés vizet töltöttem alája, és megpároltam, 6 - 7 perc alatt kész is van. Amikor megpuhult, elpárolgott róla a víz, pici pirospaprikát szórtam rá, majd a lisztet, sót, borsot, és felöntöttem a joghurttal. Csak éppen pár percig hagytam a tüzön, folyton kevergetve, amíg besűrűsödött.
A puliszkához a vizet sóval  felforraltam, amikor forrt habverővel hozzákavartam a puliszkalisztet, és folyamatosan kavargattam ameddig kidagad, és jó kemény állaga lett. Egy pudingformát kiolajoztam, és még forrón beletömködtem a puliszkát, hagytam egy picit dermedni, utána kiborítottam a formából, és ezzel tálaltam a főzeléket.

 

10_perces_pizza..jpg

Most olvastam a Mit főzzek maaaa oldalon.Tetszik.Megosztom veletek.
10 perces PIZZA.
- 4 evőkanál tejföl ;
- 4 evőkanál majonéz ;
- 2 tojás ;
- 9 evőkanál liszt ;
- Sajt ;
- töltelék az ízlés szerint

ezeket össze kell keverni, olyan serpenyőbe kell tenni aminek van teteje, a feltéteket rátenni, utána meg fedő alatt megsütni!

bagett.jpg

 

 

Ma elkészítettem én is, nagyon finom lett, ráadásul gyors, és egyszerű!

Bagett fűszeres vajjal

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
kevés cukor
2 evőkanál tejföl vagy kefir
1 tojás
1 kávéskanál só
20 dkg vaj
fokhagyma
zöldhagyma
petrezselyem

Elkészítés:

Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk. Ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni. Tálban, letakarva bőven duplájára kelesztjük. 20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöld fűszerrel. A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány bagettet akarunk csinálni. Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük. Nem kell megijedni, sülés közben a vaj kiolvad, és ellepi a tepsiben a tésztát, de végére a tészta felszívja a vajat, és ropogósra sül!

kakaoskalacs.jpg

kakaós kalács
tészta
85dkg liszt
5dkg élesztő
5dl tej
10dkg cukor
1dl olaj
cukrozott kakaópor
az élesztőt fel futtatom a pici cukorral a tejben
össze gyúrom az alapanyagokat
45percig kelesztem

kelés után át gyúrom...és 6 részre osztom a tésztát, ki nyújtok kb 45cm-szer 20cm-re
meg szórom kakaós cukorral, fel csavarom (hosszára)
ezután összefonom, és egy felvert tojással meg kenem a tetejét
nem elömelegitett sütőbe teszem és aranysárgára sütöm 160 fokon

 

 

tundi_tekercs..jpg

 

Most kaptam a receptet és a képeket,Csikósné Katikától.Köszönöm.

Tündi tekercs: 25 dkg túró., 25 dkg liszt., 20 dkg margarin, ízlés szerint só. Gyúrd össze, oszd ketté. .nyújtsd közepes tepsi nagyságra, gépsonka, rá lapka vagy reszelt sajt,( a zöldségesbe bármit, gomba,Mexikói z. sts)tekerd szorosan fel, tojás sárgájával kend meg. Előmelegített sütőbe 15-20 perc. Nagyon finom

 

toltott_sos_keltteszta..jpg

 

Töltött sós kelttészta !Készítette : Brigi Gebei.
Csinàltam egy sos kelttésztàt-nyujtottam-fokhagymàs tejfälel kentem-sonkàval-szalàmival.hagymàval-sajtal-paradicsommal töltöttem ös ki sütöttem

Az én tésztàmnak az a titka,hogy 1 db tejföl van benne,2 tojàs.és az élesztöt tejbe futattom(a futatàshoz 1dl,a tésztàba mehet még 2dl langyos boci tejcsi:)

 

padlizsan_keszitese..jpg

 

Padlizsán készítése.
n 4db apro padlizsànt felkockàztam fritözben hirtelen barnàra sütöttem....eközben egy làbasban hagymàt piritottam-fokhagymàval---rà jött a padlizsàn és vagy 4db friss paradicsom kockàra vägva--füszereztem(én arab füszereket hasznàltam),de ti tehetek rà oregànot-bos-vegeta---erre még öntöttem 1dl paradicsom levet és a tüzhely 1 fokozatàn föztem.Kavarni csak nagyon ovatosan

 

 

 

Nemes Balázsné Reszelt tészta gombóta
2 tojásból reszelt tészta frissen.
Zsir,hagyma,pirospaprika,1 paprika ,pár szem krumpli,1 paradicsom,petrezselyemzöld,10 dkg húsos szalonna,só bors.
A hagymát üvegesre piritjuk,rá a pirospaprika,bele a krumpli,kicsit dinszteljük,felengedjük kb 1 liter vizzel,bele rakjuk a fehér paprikát paradicsomot sót.
Mig fő a krumpli ki sütjük az apróra vagdalt szalonnát.Ha meg főtt a krumpli bele főzzük a reszelt tésztát a petrezselyemzöldet.Készre főzzük.olyan öregesnek kell hogy legyen.Tálaláskor rá rakjük a sült szalonna darabokat zsírjával együtt jól meg borsozzuk.
Mái napig nem tudom hogy miért a gombóta a neve,gyerekként rengeteget ettünk
Van a tejes változata,cukros tejbe főzte ki az anyám a reszelt tésztát ,ezt is imádtuk.

 

 

 

Györgyné Kati Hermann receptje alapján.
Családom kedvence.Karalábés húsgombóc .Ugyan úgy készítem a gombócokat mintha töltött paprikát készítenék, 2db nagy karalábét nagy lyukú reszelőn lereszelem.A lábasban a karalábéra annyi vizet öntök ,hogy ellepje sózom és beleteszem a gombócokat, puhára főzöm.Kiveszem a gombócokat.Jó sok petrezselymet összeaprítok és a rántásban kicsit megforgatom,a rántáshoz szoktam a nagy pohár tejfölt is keverni.Mártás sűrűségűre kiforralom a karalábét és visszateszem a gombócokat , újra felforralom.Próbáljátok ki,megéri

 

 

 

Alexandra Bogdán a mexioi fuszeres krumplit kèszen vettem , sajtos csirke mell bundába recept :
* csirke melleket szeletekre vágom lehet kisebb nagyobb is majd . alapossan sò bors egy kis sült csirke fuszerkeverèk fokhagyma . bár milyen sajt megfelel , ( èn cheddar sajtot tettem rá
Bundába bele reszelunk tetszès szerint sajtott majd a csirke mellet is megszorjuk
majd vagy bő olajba ki sütjük , vagy be a sütőbe mìg arany szìnű nem lesz
Fokhagymás dressing, : 3 ek tejfol , csipet sò , egy csepp citromlè 2 gerezd fokhagyma egy kis kanál vegeta egy kis bors össze keverni egy fogyasztani nagyon finom

 

 

 

Kovácsné Molnár Tünde

 


Őzragu

Hozzávalók:
1kg őz hús
50dkg sárgarépa
50dkg gomba
15-20dkg házi szalonna
vörösbor
babérlevél
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy evőkanál mustár
aszalt szilva
gyöngyhagyma15-20 db
fokhagyma
fűszerek:só ,bors,ételízesítő
3 nappal a készítés előtt bepácolom a kockára vágott őz húst.
(babérlevél ,fokhagyma,bors ,vöröshagyma felkarikázva mustár és annyi vörösbor hogy az egészet ellepje .)

Kacsa sütő tálban szoktam elkészíteni . Az edény aljára felszeletelem a szalonnát ,
kiszedem a pácból a húst és ráteszem a szalonnára .
A megtisztított gombát négybe vágom, (ha apró a gomba egészbe teszem bele).
A sárgarépát kb.6 cm hasábokra vágom. Gyöngyhagymát megtisztítom .
A gombát, a répát,a gyöngyhagymát ,és az aszat szilvát összekeverem és a hús tetejére öntöm. Ízlés szerint sózóm és fűszerezem.
Mehet a sütőbe ,a hús puhulásáig sütöm. A páclevet addig nem öntöm ki amíg nem puha a hús, mert ha szükségez ebből öntök rá. Sülés közbe néha óvatosan megkeverem.
Sült hasábburgonyával tálalom,de bármilyen körettel fogyasztva nagyon finom.

 

 

 

Az alábbi recepteket Magdolna barátnőmtől kaptam.Ajállom a fogyókúrázóknak !

 

FARSANGI SÁRGABORSÓLEVES 

 

Hozzávalók: ½ kg sárgaborsó, 1 kis füstölt csülök, 4-5 db debreceni kolbász, 2 hagyma, pár gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek liszt, csipetnyi pirospaprika,só. 

 

A csülköt beáztatjuk, és külön vízben (!) megfőzzük,amíg a csont ki nem csúszik belőle – kb.2-3 óra !  ( túl sós és zsíros ahhoz, hogy a levébe tegyük a borsót ) A borsót a hagymával,fokhagymával  ( só nélkül) puhára főzzük. A másik hagymát megreszeljük, a lisztből,olajból,paprikából kis rántást készítünk,és belepirítjuk. A kihűlt rántást fölengedjük a borsóval, egy kevés csülöklével az íz kedvéért, és igény szerint utánasózzuk. Leturmixoljuk. A csülökhúst földaraboljuk , a kolbászokat megfőzzük, a levest a húsokkal tálaljuk. 

 

(Ez nem igazán hétköznapi étel, szalagos fánkkal farsangra ünnepi menü lehet. ) 

 

 

 

GOMBAKRÉMLEVES
Hozzávalók:  30 dkg sampinyon (fele lehet erdei gomba,róka-,vargánya,stb.) , 10 dkg ( 1 kp.)  krumpli, 1 hagyma, 2 gd fokhagyma, 2-3 ek olaj, majoranna, só,bors, 2 dl tejszín vagy tejföl. 
A gombát földaraboljuk (  ha szeretnénk, pár darabot tegyünk félre belőle betétnek), a krumplit fölkockázzuk, a hagymát finomra kockázzuk vagy reszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. Az olajon mindezt kicsit megpirítjuk, kb 3 dl vízzel fölengedjük, fűszerezzük, és lefedve  puhára főzzük. A tejszínnel vagy tejföllel turmixoljuk. Ha tettünk félre gombát, kis olajon megpirítjuk és betétként tálaljuk. 

 

 

 

DIÓS CÉKLASALÁTA SAJTÖNTETTEL
Hozzávalók: személyenként egy kisebb ökölnyi cékla (esetleg alma tetszőleges arányban) , 1-2 kk olívaolaj, 1 kk balzsamecet, 1,5 dl joghurt, 2-3 dkg sajt ( feta, rokfort,vagy camembert ), 3 szem dió. 
A céklát ( és az almát ) durvára reszeljük, az olívaolajat a balzsaemecettel jól összekeverjük, a zöldséget beleforgatjuk, állni hagyjuk.  A joghurtot habosra keverjük az elmorzsolt sajttal. Tálaláskor a tetejére öntjük,és rátesszük a diót. 

 

 

 

LILAKÁPOSZTA-SALÁTA ROKFORTÖNTETTEL
Hozzávalók:  fél közepes fej lilakáposzta, 1 lilahagyma, 1 dobozka csemegekukorica, 4 ek olívaolaj, 1-2 ek balzsamecet, az öntethez 3 dl joghurt, 3-5 dkg rokfort. 
A káposztát és a hagymát vékonyra gyaluljuk, az olajat-ecetet jól kikeverjük, és összeforgatjuk a gyalult zöldségekkel meg a kukoricával. A rokfortot összetörjük, és habosra keverjük a joghurttal. A salátát egy kicsit állni hagyjuk .Tálaláskor a tetejére kanalazunk az  öntetből. 

 

 
ŐSZI  CSÍPŐS ZÖLDSÉGKÖRÍTÉS 
Hozzávalók: kis maroknyi sütőtök, fél paradicsompaprika, fél fej hagyma,csípős paprika , só,olaj (egyszemélyes adag). 
A tököt keskeny hasábokra gyaluljuk, a paprikát, hagymát ferde csíkokra vágjuk. A wokot felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és előbb a hagymát,majd a tököt és paprikát beletéve gyorsan roppanósra sütjük. Sóval,karikára vágott csípős paprikával ízesítjük. Fűszeres és forró, melegít és feldob a ködös hidegben

 

 

 

GŐZÖLT KELKÁPOSZTA 
Hozzávalók: személyenként egy nagy cikk kelkáposzta, 1-2 krumpli, kevés só, köménymag, jó sok fokhagyma. 
A krumplit pici  kockákra, a kelkáposztát csíkokra vágjuk. A gőzölőbetétre alulra a krumplit tesszük, enyhén megsózzuk, ráhalmozzuk a kelkáposzta-csíkokat, és megszórjuk kevés sóval,köménymaggal, jó sok fokhagymával. Kb. 10 percig gőzöljük. 
Grillezett vagy sült húsok mellé nagyon jó körítés. 
 
KLASSZIKUS SÜLT CSIRKECOMB 
Hozzávalók: személyenként 1/2-1 csirkecomb, 1 hagyma, néhány fokhagyma, köménymag ,só. 
A csirkecombokat enyhén besózzuk, és a bőrös felükön sugárirányban bevagdossuk  ( hogy ki tudjon folyni belőlük a zsír). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy zsiradékkal leheletvékonyan kikenünk . A csirkecombokat egy rétegben elhelyezzük, a hagymát,fokhagymát földaraboljuk, és közészórjuk,végül köménymaggal megszórjuk. Ha nagyon fiatal a csirke,nem kell alá víz, ha idősebb,kevés vizet öntünk alá , és sütőben kb. 30- 40 perc alatt ropogósra sütjük. 

 

 

 

ROKFORTOS CSIRKE  ( 4 adag) 
Hozzávalók: egy nagyobb csirkemellfilé ( kb. 60 dkg), 2-3 dkg fokhagyma, 15 dkg rokfort , 4 dkg vaj vagy olívaolaj, 2 dl főzőtejszín . 
A húst a zsiradékon elősütjük,amíg szép színt kap. Aláöntünk kb. 1 dl vizet,gyengén sózzuk ( a rokfort is sós,vigyázni kell vele ! ),borsozzuk, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. ( ne öntsük túl vízzel,mert akkor híg lesz a mártás, inkább időnként töltsük  utána) A fokhagymát összezúzzuk, a rokfortot összemorzsoljuk .Ha kész a hús,kivesszük; a levébe öntjük a fokhagymát,sajtot,tejszínt,és összefőzzük. A mellet felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk. 
Körítés: tagliatalle (széles laposmetélt) , párolt vagy sült zöldségek. ( répa, gomba,cukkini,paradicsom) 
? tejföl? joghurt nem jó,mert összemegy 

 

 

 

DUBARRY (anyu újítása) 
Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj vagy 4 nagy szelet pulykamell ( kb. 80 dkg),  olaj,só, liszt, kb. 7-8  dkg vaj, 4 dl tej, 1 dl tejszín vagy tejföl, 2 tojássárgája, kb. 60 dkg ( egy kisebb vagy fél közepes fej) karfiol vagy brokkoli ( lehet vegyesen is ) , 1 ek zsemlemorzsa, kb. 5 dkg reszelnivaló sajt ( esetleg füstölt) ,só,szerecsendió. 
Először főzzük meg a mártást; olvasszunk meg 5 dkg vajat, tegyünk bele 5 dkg lisztet, és keverjük benne habzásig, majd engedjül föl a 4 dl tejjel, és főzzük sűrűre,azaz, készítsünk besamelt. Izesítsük sóval és szerecsendióval, és hagyjuk egy picit hűlni. Közben készítsük elő  a karfiolt. Szedjük nagyobb rózsákra,és minimális sóval gőzben pároljuk meg. Végül készítsük elő húst; vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre, verjük ki, sózzuk meg, forgassuk meg egy pici lisztben, és  a lehető legkevesebb olajon süssük elő. Ha a mártás kissé kihűlt, keverjük ki a két tojássárgáját a tejszínnel vagy tejföllel, és adjuk hozzá ,végül tegyünk bele 2 dkg vajat ,és jól keverjük össze. Ha mndennel készen vagyunk, vajazzunk ki vékonyan egy tepsit vagy tűzálló tálat, amiben egy sorban elférnek a hússzeletek. Öntsünk az aljába egy kevés mártást, rakjuk le egymás mellé a hússzeleteket, és  osszuk el rajtuk a karfiolt. Vonjuk be a mártással, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával, és  forró sütőben nagy lángon gyorsan (kb.15-20 perc) süssük át. Tálaláskor kockákra érdemes vágni ,nem baj,ha eltűnnek a szelethatárok. 
A DuBarry nem feltétlenül igényel külön körítést, de ha fiatalok, férfiak, stb. fogyasztják, akiknek nagyobb az energiaigényük, steakburgonyát lehet hozzá adni. 

 

 
CSIRKECOMB BIRSALMÁVAL,CITROMMAL 
Ez egy napóleoni recept; úgy fejlesztettem, hogy a sütőzacskóba a többi cucc mellé véletlenül bedobtam az egyéb célra szánt citromot –sárga,sárga. 
Hozzávalók: személyenként fél-egy csirkecomb, egy birsalma, (esetleg egy krumpli ) só, az egészhez egy citrom. 
A birsalmát,krumplit,citromot gondosan lesikáljuk , a csirke bőrét sugárirányban bevagdossuk, megsózzuk. Az összeset egy sütőzacskóba tesszük, és grillfokozaton kb. ¾ óráig sütjük. 
 
CSIRKEMELL "KÍNAI"MÓDRA 
Hozzávalók: egy fél csirkemell (kb.20-25 dkg) , kb.30-40 dkg vegyes zöldség , 2 ek napraforgóolaj, 2 gd fokhagyma, gyömbér ,szójaszósz. 
A csirkmellet vékony csíkokra, a zöldségeket kockákra daraboljuk . A wokot szárazon előmelegítjük,utána eloszlatjuk benne az olajat, és amint megmelegedett,beletesszük a reszelt fokhagymát, gyömbért . Átkeverjük, beletesszük a húst,megpirítjuk , utána  kiszedjük, és helyére téve a zöldséget,azt is megpirítjuk .A végén visszatesszük a húst,felöntjük a szójaszósszal,és összepároljuk. Vigyázzunk a szójával,mert nagyon sós. 
Rizzsel tálaljuk. 

 

 

 

CSÍPŐS PENNE (LACI NO I. KEDVENCE) 
Hozzávalók: 25 dkg pennetészta  (lehetőleg durum- vagy teljes kiőrlésű) , 5 dkg paradicsomkonzerv, 3 cikk fokhagyma, 1 csípős (szárított) paprika, 1 hagyma, 10 dkg húsos baconszalonna, 2 ek olívaolaj, 10 dkg juhsajt. 
A hagymát, fokhagymát lereszeljük, a szalonnát fölkockázzuk, a csípős paprikát karikákra vágjuk. Tésztafőző lábosban csepp olajjal, kevés sóval kifőzzük a tésztát. Közben a szalonnát az olajon kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, beletesszük a paradicsomot, és picike vízzel pár percig főzzük, amíg eltűnik a "vizesség" ,és "fényes",enyhén zsíros mártás lesz belőle. Visszatesszük bele a szalonnát ,összekeverjük. A tésztát leszűrjük, NEM öblítjük le, csak pár csepp olívaolajjal meghintjük, a sajt felét ráreszeljük, a mártást ráöntjük,és jól összekeverjük. Tálaláskor a tetejére reszeljük a maradék juhsajtot. 
Zöldsalátával tálaljuk. 
 
GOMBÁS  MELEGSZENDVICS 
Hozzávalók: 20-25 dkg gomba, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás sárgája, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tej, kevés olaj,pirospaprika,őrölt bors. 
A gombát megtisztítjuk,és szeletekre vágjuk. A hagymát megreszeljük,és a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk. Átforgatjuk rajta a gombát, megszórjuk sóval,borssal,pirospaprikával,fölengedjük egészen kevés vízzel,és puhára pároljuk. Amíg párolódik,fölolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, kicsit megpirítjuk ( világossárgára ), fölengedjük a tejjel, és sűrűre főzzük. ( Ez az úgynevezett besamelmártás egyébként.) Belekeverjük a tojássárgáját, majd összekeverjük az időközben elkészült gombás mártással.Végül beletesszük a citromlevet és a reszelt sajt nagy részét. Kenyérszeletekre kenjük ( a kenyeret elő is lehet pirítani), a maradék reszelt sajtot rászórjuk a tetejére, és sütőben vagy szendvicssütőben addig sütjük,míg a sajt ráolvad. 

 

 
Válasszon: V

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 42
Heti: 133
Havi: 1 079
Össz.: 282 498

Látogatottság növelés
Oldal: ,Barátaim és mások étel receptjei.
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »