Csokiba mártott almaszeletek! !
Az almát meghámoztam,magházát kivettem kicsit vastagabb szeletekre szeltem.(2 db nagyobb alma).
Majd csokimázt készítettem és belemártogattam a szeleteket.Rácsra téve szárítottam míg a csoki megkötött !
CSOKIMÁZ KÉSZÍTÉSE:
100 gr csoki,8 dkg margarin,3-4 csepp olaj.
A margarint tedd egy edénybe, és alacsony lángon hagyd felforrni. Ha már forr, vedd le a tűzről, és dobd bele a csoki kockákat. Keverd az egészet sima masszává, és legvégül adj hozzá 3 csepp olajat, ettől szép fényes lesz.
Gyümölcsös rizs!
0,5 lteben megfőztem 25 dkg rizst.
Tettem bele 1 k vajat,csipet sót 3 k cukrot 1 cs vaníliáscukrot,citrom reszelt héját.Mikor kíhűlt, tejszínhabbal lazán összekevertem.Felét beleraktam a tálba ,erre raktam a gyümölcsöt.Ringló sziva és alma szeleteket.Erre öntöttem a vanília pudingot.(1 cs vaníliapudig,a tasakon írtak szerint megfőzve) majd megint gyümölcs és utánna a rizs másik fele! Almából,szilvából készítettem a díszt,majd még egy kis tejszínhabbal díszítettem.
2 dl tejszínből készítettem habot.
Más gyümölcsel is készíthető.
Körte saláta.Másként!
1 db körtét megpucolok apró szeletekre vágok,meglocsolom 1/2 citrom levével,rászórok 5 dkg reszeltsajtot,1 kiskanálnyi mustárt,1 p natúr joghurtot,2-3 csepp édesítőt, összekeverem és megszórom 2 szelet összekockázott uzsonnasonkával.
Gyümölcskocsonya.
Egy tálkába,vagy csészébe sorba rakom a gyümölcsöket.
Banán karikák,szőlőszemek,mandarin szeletek,kiwi szelet.Meglocsolom citrom levével,párcsepp mézzel.
Almalé(szűrt) üdítöből melegítek 3 dl-t. adok hozzá 1 dl-enként 1 kk.étkezési zselatint. Majd melegítem míg a zselatin elolvad(nem forralom).
Lassan ráöntöm a gyümölcsökre.Hűtőbe rakom 3-4 órára.Mielőtt kiborítom a tányérra,1 percre melegvízbe teszem a csészéket.
Csészénként 1 dl almalét melegítek.
Dióval töltött alma!
Nemírok mennyiséget,mindíg attól függ ,mennyi almát töltök meg! De ha marad a töltelékből,elkanalazzuk mire megsül!
Darált dió,cukor vagy édesítő,vagy méz ,vaniliás cukor, fahéj ,rum vagy aroma,lekvár annyi hogy összeálljon a diós töltelék! Az alma közepét kiveszem egy kicsit kifaragom a húsát(dió közé rakom))
Megtöltöm az elkészített töltelékkel,olajos kézzel átkenem az almákat hogy nedurranjon szét és megsütöm.Vigyázat levet enged.Tepsibe vagy ha mikróba sütitek, peremes tálba tegyétek.
Mikróba:5-8 perc az alma nagyságától függően.Sütőben ha már látni hogy sül(pezseg)kb10 perc
Mézes,gyömbéres gyümölcs szósz!
2 kanál mézet meg karamellizálok,reszelek bele egy kis gyömbért (jó a szárított is de a frissel finomabb)ráteszek 3 ek. baracklekvárt(ha sűrű adok hozzá egy kis vizet).Belerakom a fagyasztott gyümölcsöt és addig párolom,főzöm míg a gyümölcs megpuhul !
Ma őszibarackkal és szatmári szilvával készítettem ! De lehet más gyümölcsből is csak ne legyen benne a mag!