Franciasaláta virslivel!
Mexikói zöldségkeveréket sós vegetás vízben megfőztem,leszűrtem ,karikára vágott virslit adtam hozzá ,amivel még 2 percig főztem .Leszűrtem,majd izlés szerint adtam hozzá majonézt tejfölt egy kis mustárt,citromlevet,nagyin kicsi cukrot.
Majonézes tojás.
Tojásokat megfőztem,kettévágtam,sárgáját kiszedtem egy tálkába és annyi majonézt adtam hozzá hogy kenhető állagú legyen,sóval,borssal fűszereztem.a fél tojások egyik feléra talpakat vágtam,ami lejött tojásfehérje ,azt is ősszetörve hozzáadtam a krémhez.Majd formával betöltöttem.
Sajtkrémmel töltött sonka rolád !
Reszeltsajtot összekevertem 2 ek.majonézzel,1 ek.tejföllel ,1 kk.mustárral.Só,bors,szerecsendióreszelékkel ízesítettem.A sonka szeletek közepébe raktam és feltekertem.Végeit reszeltsajtba mártottam.
Virslivel sütött sajtos tészta !
Leveles sajtos pogása tésztáját kinyujtottam,nagyobb téglalap alakúra vágtam,megkentem mustárral,ráraktam a virsliket,betekertem,tojással megkentem,reszeltsajtot tettem rá és megsütöttem ! Kihűlé után szeleteltem!
Májkrémmel töltött tojás !
2 kisdoboz májrémet összekevertem az 5 db főtt tojás sárgájával,adtam hozzá 3 ek.majonézt,még egy kis sót ,borsot,visszatöltöttem a tojásokba,tetejét majonézzel,pirosarannyal díszítettem.
Lencsesaláta virslivel
Hozzávalók:4 db virsli, 30 dkg lencse,1 nagyobb fej lilahagyma,1 db csemegeuborka,1 kk.mustár,3 ek.majonéz,3-4 ek. tejföl,bors,só
Elkészitése:lencsét vízben megfőzzük babérlevelet és foghagymát és ételizesitőt tesszünk a vízbe.Ha kész leszűrjük és lehűtjük.Virslit is megfőzzük és felkarikázuk.Egy tálba rakjuk őket,adunk hozzá apróra vágott csemegeuborkát,szintén apróra vágott lilahagymát.Rárakjuk a majonézt,mustárt,tejfölt,csipet borsot és izlés szerint sót.Összekeverjük és hideg helyre tesszük.
Májkrémmel töltött tojás !
1 db májkrémet kikevertem a főtt tojások sárgájával,adtam hozzá 1 ek.majonézt,1 mogyorónyi mustárt,sót ,őröltborsot,majorannát izlés szerint.Visszatöltöttem a tojásfehérjékbe,tettem még rá egy kis majonézt,kaliforniai paprika szeletekkel díszítettem.
6 db tojást föztem meg.
Túróval töltött burgonya.
Hozzávalók:
8 db krumpli
25 dkg túró
2 dl tejföl
2 db főtt tojás
1 db kisebb szál póréhagyma
2 db zöld fűszeres kockasajt
só, kevés bazsalikom
10 dkg füstölt sajt
A krumplit héjában megfőzzük, hűtjük, megpucoljuk, kettévágjuk, és belsejüket kivájjuk.
A túrót, a tejfölt, a főtt tojásokat, a kockasajtokat és a krumplik kivájt belsejét az apróra vágott hagymával, fűszerekkel együtt összekeverjük.
A krumplikat megtöltjük a túrókrémmel, kivajazott tűzálló tálba helyezzük, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és forrós ütőben megpirítjuk.
Zöldség rolád!
Pulykanyakból főztem a levest.
Húslevesben főtt zöldségeket szeleteltem,hozzáadtam 3 dl-es borsó konzervet.
Pulykanyakról lefejtettem a húst és a zöldségekhez kevertem
3 dl húsleveslét először kihűtöttem egy kicsit majd 0,5 dl vízben feloldottam 3 teáskanálnyi étkezési zselatint és azt hozzáadtam a kihűtütt leveshez.Majd addig melegítettem míg a zselatin teljesen felnem oldódott.(forralni nem szabad).Őzgerincformát folpakkal ki béleltem és beleöntöttem a hússal elkevet zöldségeket.Arra ráöntöttem a zselatinos húsleves lét,majd a hűtőbe tettem dermedésig.Kb: 3-4 óra hossza kell neki.
A képen látható az eredmény!