Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

 

kep1502.jpg

Spenótos tészta !
40 dkg spenót,1 Sissy tejszínes sajt tömb,1 dl tejszín.Só,bors,fokhagyma,szerecsendió izlés szerint.
20 dkg fodros nagykockatészta.
Spenótot 2 ek olajon megpárolom,fűszerezem,turmixolom.A sajtot a tejszínnel simára keverem és ráöntöm a spenótra ,egyett forralom ,hozzárakom a sósvízben kifőzött tésztát,jól összekeverem.
Jó étvágyat hozzá!

 

szalonnas_tejfolos_turosteszta..jpg

 

Túróstészta !
Szalonnát apró kockára vágtam és megpirítottam 1 k .olajon,majd kifőztem  sósvízben a fodros nagykockát! A leszűrt,leöblített tésztát hozzákevertem és utánna rámorzsoltam a túrót.Tejföllel meglocsolva fogyasztottam!

bolonyai..jpg

Bolognai gyufatésztával!
1 kisfej hagymát apróra vágva megpírítok olajon,teszek rá 1 sz paprikát 1 sz paradicsomot,1 gerezd fokhagymát belereszelek,majd 30 dkg darálthúst,sózom ,borsozom,bazsalikomot,oregánót adok hozzá és fehéredésig párolom,majd jól felöntöm kechuppal és puhára főzöm,vissza sütöm egész a zsírjára.
Közben 20 dkg gyufatésztát ,sósvízben kifőzök ,leszűröm és hozzákeverem a húsalaphoz.Tálaláskor megszórom reszeltsajttal.

kolbaszos_babos_teszta..jpg

 

Kolbászos, babostészta.!

20 dkg konzerv bab,(vagy sós vízben puhára főzött)20 dkg metélt tészta,csipet gyömbér,1 f.v.hagyma,1kk.étkezési keményítő,,2 sz zöldpaprika,15 dkg füstölt kolbász,2 ek.ketchup,2 ek.citromlé,őröltbors,só.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük.A hagymát és a paprikát vékony csíkokra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt,azzal is pirírjuk míg a kolbász kicsit megsül.. Hozzáadjuk a babot, és összefőzzük.Beletesszük a babba a tésztát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
 A ketchupot, a gyömbérport, a citromlét, a kukoricakeményítőt összekeverjük, ráöntjük a tésztára.Összeforraljuk, és melegen tálaljuk.
A sóval óvatosan ! Kolbász lehet hogy elég sós !

 

turogomboc_cukros_tejfollel..jpg

 

Túrógombóc ! (másként.)
  2dl tejbe 3 ek grizzel sűrű tejbegrízt főzök! Ízesítem 1 k porcukorral,reszelt citromhéjjal és 1 cs vaníliás cukorral.Ha kihűlt hozzáadok 25 dkg túrót és gombócokat formázok belőle vizes kézzel.
pirított zsemlemorzsába forgatom.Tejfölt kikeverem porcukorral és ezzel locsolom meg.

kaposztas_szalonnas_nokedli.-crop.jpg

KÁPOSZTÁS NOKEDLI!

 60 dkg savanyú káposzta,40 dkg sonka,15 dkg f.kolbász,1 f hagyma,2 gerezd fokhagyma,3-2 babérlevél,csipet bors,majoránna,1 kk pirospaprika,2-3 szelet csípős paprika.1 k zsír.

A zsíron a laskára vágott vöröshagymát és a leszeletelt fokhagymát üvegesre párolom.
A szalonnát apró kockára vágom, a kolbászt felkarikázom. Ráteszem a hagymára, összekeverem. Néhány percig együtt sütöm.
Az egészet befűszerezem, megkeverem és ráteszem a káposztát. (Ha túl savanyú vagy sós előtte  kimosom,kicsavarom, ebben az esetben egy kevés vizet öntök alá)
Fedő alatt kb. 1 óra alatt készre párolom (dinsztelem). Legjobb az egészet serpenyőben készíteni.
Közben elkészítem a galuska tésztát (liszt, tojás, víz, pici só), forró, kissé sós vízben kifőzöm.
Majd összekeverem a káposztás feltéttel!

gombasteszta.jpg

Gombástészta!
20 dkg gyufatészta,sósvízben kifőzve.
30 dkg gombát,2 k olajon puhára párolok,sóval,borssal,vegetával és 3 cikk fokhagymával ízesítek. 1 kispohár tejfölhöz 1 tojássárgájat  adok,jól kikeverem és ráöntöm a gombára,még egyett forralom.Melegen beleteszek 5 dkg reszelt sajtot,összekeverem a tésztával.
Jóétvágyat hozzá !

dios_turos_nudli..jpg

 

Diós túrós núdli !
40 dkg lisztet összedolgozok 1 kg főtt megtört burgonyával,adok hozzá egy tojást ,egy  diónyi margarint,25 dkg tehéntúrót.Jól összedolgozom,majd sodrom,vágom,sós vízben kifőzöm és cukros darált dióval összeforgatom.
Jó étvágyat hozzá !

babos_teszta.jpg

Babos tészta!

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 teáskanálnyi
só, 30 dkg tarkabab, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 1 nagypohár tejföl, 6 szelet füstölt szalonna. 2 db tojás.
Egy vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk. A vöröshagymát négyfelé
vágjuk, és a fokhagymával, babérlevéllel, sóval és az előző este beáztatott, leszűrt babbal
feltesszük főni.
Egy fakanálnyi sertészsírban megpirítunk 1 fej kockákra vágott vöröshagymát.
Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, és a puhára főtt, leszűrt babbal

A tejfölt 2 egész tojással simára kidolgozzuk, és
enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a babos tésztát, nyakon borítjuk tojásos tejföllel,
és füstölt szalonna szeletekkel betakarjuk.
Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Szélesmetélt,vagy gyufatésztát szoktam kifőzni hozzá.

 

kaposztas_teszta..jpg

Káposztás tészta borsosan !
70-80 dkg lereszelt,lesózott,kicsavart káposztát  3 ek olajon megdinsztelek,mikor félig már puha a lábasban férehúzom a káposztát és 1 kk cukrot megkaramellizálok.majd összekeverem a káposztával és addig dinsztelem míg a káposzta is színt nem kap.
25 dkg fodros nagykockatésztát sósvízben kifőzök,összekeverem a káposztával.Megszórom őröltborssal.(izlés szerint).

turogomboc_maskent.jpg

szalonnas_tesztafelfujt.jpgTúrógombóc ! (másként.)
4 dl tejbe 5 ek grizzel sűrű tejbegrízt főzök! Ízesítem 1 k porcukorral,reszelt citromhéjjal és 1 cs vaníliás cukorral.Ha kihűlt hozzáadok 30 dkg túrót és gombócokat formázok belőle vizes kézzel.
Forgathatod pirított zsemlemorzsába,mákba,dióba.
Ezek reszelt citromhéjas cukros mákba lettek beleforgatva

cukkinis_szalonnas_teszta..jpg

Cukkínis tészta spagettivel! (saját recept)
A hagymát megdinsztelem olajon,majd teszek rá kockára vágott bakonszalonnát,azzal is dinsztelem (sütöm) egy kicsit ,majd rárakom a kockára vágott cukkínit és addig párolom míg mepuhul.Sóval ,borssal,vegetával,fokhagymával ízesítem és hozzákeverem a kifözöttt spagettit,vagy gyufatésztát! Fogyasztáskor egy kis tejfölt,vagy joghurtot adunk hozzá !

dios_almas_teszta.jpg

DIÓS, ALMÁS TÉSZTA.
Szélesmetél tésztát sósvízbe kifőztem,ráraktam porcukorrak elkevert darált diót,majd reszeltalmát tettem rá amit meglocsoltam citromlével,majd megszórtam egy csipet fahéjjal.
Egyszerű,gyors és finom

 

szilvasgomboc.jpg

 

Szilvásgombóc!
1 kg burgonyát megfőzök puhára,krumplinyomóval összetöröm,csipet sót,30 dkg lisztet,és 2 ek grízt adok hozzá! összegyúrom,majd nyújtom ,nem túl vékonyra,kockára vágom és beleteszem a fahéjas cukorba mártott szilvadarabokat.Lobogó vízben 2-3 perc alatt megfőzöm.Fahéjas,cukros,pirított zsemlemorzsába forgatom!
Nem túl nagy gombócokat készítek! Párdarab kakaósat is készítek belőle!
Cukor ,kakaó,csipet vízzel állítom össze.

 

krumplis_teszta.jpg

 

Krumplis tészta !
3 közepes burgonyát megpucolok,apró kockára vágom,1 kisfej hagymát apróravágva1 ek. olajon megdinsztelek,1 kk pirospaprikát teszek rá,rárakom a burgonyakockákat,öntök rá 0,5 dl vizet és puhára párolom.Sóval,borssal ízesítem.Mikor megpuhult összetöröm,belekeverem  a 25 dkg kifőtt fodros nagykockát.

 

 

 

sonkasteszta.jpg

 

 

 

SONKÁSTÉSZTA !!!
Hozzávalók:
35-40 dkg főtt, füstölt sonka,1 fodros nagykockatészta,20 dkg trappista sajt,1 nagypohár tejföl,2 ek.margarin,só,bors,olaj,15 dkg húsos szalonna.
A tésztát szokásos módon (sós, olajos vízben) felteszem főni, nem főzöm, csak ressre, hiszen később még bekerül a sütőbe.
Amíg fő az olajon megpirítom a szalonnát és a sonkát.
A tésztát leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, ráborítom a sonkát és a szalonnát, 2 dl tejfölt, 10 dkg trappista sajtot, sózom, borsozom, majd jól összekeverem.
Margarinnal kikenek egy megfelelő méretű tepsit vagy sütőtálat, beleteszem szépen eligazítva a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megkenem tejföllel, megszórom a maradék reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen rápirul.

 

turogomboc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

turogomboc..jpg

 

Túrógombóc!
6 dl tej,6 k gríz,1 cs vaniliáscukor,1 citrom reszelt héja ,1 k cukor.
0,5 kg túró. KB:16-17 gombóc.Kevés pirított zsemlemorzsa.
A tejjel és a grízzel jó kemény tejbegrízt főzök,majd hozzá adom az ízesítőket és hagyom kihűlni.Ha kihűlt összegyúrom a túróval és gombócokat formálok belőle. zsemlemorzsába forgatom,megszórom porcukorral és tejföllel fogyasztjuk.De finom hozzá a vanília sodó is.

 

 

 

sztrapacska.jpg

 

 

 

sztrapacska..jpg

 

Túrós sztrapacska.
A burgonyát lereszelem,teszek hozzá sót,1 db tojást és annyi lisztet hogy nokedli tésztát kapjak.Ha kell adok hozzá egy kis vizet.Sós forrásban lévő vízbe szaggatom ,főzöm 2-3 percig.pirított szallona kockákra teszem.Majd hozzá adom a túrót,összekeverem.Tejfölt mindenki annyi tesz rá amennyivel szereti

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 30
Heti: 124
Havi: 877
Össz.: 282 296

Látogatottság növelés
Oldal: Kifőtt tészták,felfujtak.
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »