Lecsó virslivel és tarhonyával!
Hagyma szeleteket olajon megdinsztelem,rá rakom a paprika szeleteket azzal is dinsztelem,majd a paradicsomszeleteket,sóval,kevés pirospaprikával fűszerezem.Mikor már a paradicsom is puha,belerakom a virslikarikákat még 2-3 percig dinsztelem.
Tarhonyát kevés olajon megpirítom,majd öntökrá vizet ,annyit hogy 1 újnyira ellepje ,majd sóval,ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára főzőm.
Körömpörkölt !
2 db összedarabolt körömből készítettem!
Pörkölt alap: 2 fej nagyobb hagymát ,összevágva olajon megdinszteltem,amikor már jó fonnyadt,akkor ráteszek 1 papriká és 1 paradicsomot,2-3 karika erős paprikát, szintén összevágva.majd azzal is dinsztelem 2-3 percig.Öröltpaprikát teszek rá és öntök hozzá 1 dl vizet,majd jól kiforralom(sűrűsödik).Sóval ,borssal,csipet köménymaggal és 1 cikk reszelt fokhagymával ízesítem.Ráteszem a körmöt,felöntöm annyi vízzel hogy ellepje és puhára főzöm fedő alatt! Közben vigyázok hogy oda ne kapja.
Sós vízben főtt burgonyával tálalom!
Tészta saláta!
Zöldséget,sárgarépát,lereszeltem,karfiolt apró rózsákra szedtem,adtam hozzá 1 marék zöldborsót.1 kk. margarinon megdinszteltem,öntöttem rá egy kis vizet,sóval,borssal,ételízesítővel fűszereztem ! Fedő alatt puhára pároltam,majd nagyobb lángon vissza pároltam a zsírjára,akkor tettem rá kockázott füstölt csirkemell sonkát.Azzal is pirítottam egy kicsit .1 kispohár tejfölt ,kevés tejjel jól kikevertem,hozzáöntöttem és ebbe kevertem a kifőtt tésztát!
Lecsókolbász kicsit felturbózva!
A kolbász darabokat ellentétes oldalukon bevagdaltam,tettem bele vegetát és egy kis erős pirosaranyat és úgy grilleztem meg
Gombapörkölt tésztával!
40 dkg gombát kockára vágok,közepes hagymát 3 ek olajon ,kockára vágva megdinsztelek,adok hozzá 2 sz.paprikát,1/2 paradicsomot ,1 cikk fokhagymát reszelve,1 babérlevelet,pirospaprikát,egy kis vizet,jól kiforralom,majd belerakom a gombát és 20 perc alatt készre főzöm. Közben 20 dkg száraztésztát lobogó sós vízben kifőzök,leszűröm,teszek ré egy kis olajat,összekeverem.fogyasztáskor meglocsoljuk tejföllel!
Virslis tarhonya.
20 dkg tarhonya,1 diónyi hagyma,1 közepes burgonya,2 db virsli,2 ek.olaj.Só,vegeta.
A tarhonyát állandó keverés mellett szép rózsaszínűre pirítom,ráteszem az apróra vágott hagymát majd azzal is pirítom 3-4 keverésnyi ideig,majd ráteszem a vékonyra szelt burgonyát ,felöntöm vízzel ,fűszerezem,fedő alatt puhára főzöm.Mielőtt teljesen kész lenne ,bele rakom a virslikarikákat és készra főzöm.