Ponty szeletek paprikás lisztbe forgatva !
A halszeleteket megsóztam,majd a hűtőbe tettem (3. ó).
A lisztbe tettem pirospaprikát,borsot,vegetát,pici sót.Beleforgattam a halszeleteket és bő olajban megsütöttem.
Sültfogas.(Készítette: Zsebeháziné Marika barátnőm)
Sóval ,borssal,mustárral bedörzsölve,egy éjszakát hagyni a hűtőbe állni!
Bő olajban kisütni.
Rántott Balin!
A halszeleteket előző este lesóztam!
Panír:Liszt,tojás amibe rakok borsot,reszelt fokhagymát és 1 mk mustárt,zsemlemorzsa.
A halat közepes lángon sütöm.
Harcsapörkölt!
2 fej hagymát 3 ek olajon megdinsztelni,1,paprikát,1 paradicsomot szeletelve ráteszek azzal is dinsztelem,1 k pirospaprikát teszek rá,majd öntök hozzá 1 dl vizet és jól kiforralom,sóval borssal, csiripaprikával ízesítem,majd beleteszem a halszeleteket ,kb 10 perc alatt kész.
Halászlé!
1 kg ponty-ból.
1 nagyfej vöröshagyma,1 burgonya 1 paparika,1 paradicsom,a hal farka és feje jól megfőzve lepaszírozva pirospaprikát 1 púpos ek-nyit teszek hozzá.Ez a halászlé alap, ehhez teszek 1,5 l vizet,2 db halászlékockát,1 kk-nyi csípős pirosaranyat 1-2 csípős paprikát ,felforralom és hozzáteszem az előzőleg lesózott halszeleteket. 6-7 percig főzöm.