10 perces PIZZA.
- 4 evőkanál tejföl ;
- 4 evőkanál majonéz ;
- 2 tojás ;
- 9 evőkanál liszt ;
1 mk.sütőpor.
Feltét: Kechup.
1 kk.pizza fűszerrel megszórom a tetejét.
- Sajt ;
- töltelék az ízlés szerint.Ma sonka kockákat tettem rá.
ezeket össze kell keverni, olyan serpenyőbe kell tenni aminek van teteje, a feltéteket rátenni, utána meg fedő alatt ,lassan megsütni!
Gyros !
A pulykamellet (vagy csirkemellet) apró csíkokra vágom, görög sült fűszerkeverékkel bőven megszórom, olajjal megöntözöm, összekeverem, kissé állni hagyom.
Ezalatt krumplit rövid hasábokra vágok, nagyon kevés olajon megsütöm.
A húst teflon serpenyőben kevergetve megsütöm, végül a krumplit is belekeverem.
Salátával és tzatzikivel tálalom.
Saláta: kígyóuborka, paprika, paradicsom és lilahagyma felaprítva.
A tzatzikit úgy készítem, hogy egy fél kígyóuborkát lereszelek, egy kis pohár tejföllel vagy joghurtal elkeverem, belenyomok egy gerezd fokhagymát, sózom, borsozom.
Virsli lángostésztában!
Lángostésztát kelesztünk és mikor szépen megkell ,kis cipokat tépdesünk a tésztábol azt elnyujtsuk és virslivel és sajtcsikal töltsük, és feltekerjük olajban sütjük. Én fokhagymás öntetet szoktam mellé késziteni.
Virslis falatkák.
Leveles tészta kinyújtva,egy részére ketchup,másik részére mustár,rá a virsli darabok,feltekertem,megkentem,szezám magot szórtam rá és sütöttem !
Virsli bundában.
Sűrű sós palacsintatésztát készítettem.A virsliket kettévágtam,a bőrétől megszabadítottam,majd hurkapálcát dugtam bele.Először lisztbe forgattam a virsliket,majd a masszába és bő olajban kisütöttem.