Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

 

kep2375.jpgMeggyes piskóta !
2 db tojássárgáját habosra kevertem 15 dkg porcukorral és 0,5 dl olajjal.Hozzá adtam 15 dkg lisztet ,amibe belekevertem 1/2 cs .sütőport.Majd hozzá adtam 2 tojásfehérje felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem,rászórtam a lecsepegtetett meggyet,fahéjat és porcukrot szórtam a tetejére és megsütöttem! (szúrópróba).

 

 

 

Kókuszkocka.kep2473.jpgKakaós kevert tészta.
3 db tojássárgáját kikeverek 20 dkg cukorral 8 dkg vajjal,majd hozzá adok 25 dkg félfogós lisztet,amibe belekevertem 2 ek.kakaóport,7 gr sütőport ,1 cs vaníliás cukrot. 2 -3 dl tejjel hígítom,majt mikor jól kikevertem hozzá adom a tojások felvert habját.,Vajazott,lisztezett tepsibe öntöm,majd csöpögtetek rá baracklekvárt. Előmelegített sütóben 35 perc alatt megsütöm.(tű próba). Fogyasztáskor még megturbózhatjuk lekvárral.

 

kep1271.jpg

Habos csokis muffin !
2 db tojás sárgája,1 ek margarin,3 ek.porcukor,3 ek, liszt,1/2 cs sütőpor,1 ek.kakaópor,5 dkg olvasztott étcsoki,1 ek baracklekvár,1 dl,tej,2 db tojésfehérje felvert habja.
A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem,hozzáadom a tejet majd az összekevert száraz anyagokat,ezzel is jól kikeverem,belecsurgatom a lekvárt, az olvasztott csokit,azzal is simára keverem.Muffinformában kisütöm. Majd ráteszem a tetejére  a habot és még visszateszem a sütőbe kb 2 percre.
A tojásfehérjét 1 ek.porcukorral verem fel habnak.

 

kokuszkocka..jpg

 

Kókuszkocka!

30dkg cukor, 37 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1,5 dl tej, 5 evőkanál langyos méz, 3 tojás, 15 dkg margarin.

A hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott, lisztezett tepsiben kisütjük. Ha kisült, kockára vágjuk.

Máz: 25 dkg cukor, 1 cs. margarin, 3 dkg kakaó, 8 evőkanál tej, 1/2 dl rum. Ebbe a masszába beleforgatjuk a kockákat, mejd megszórjuk a kókuszreszelékkel, hűtőben megderesztjük a mázt, és lehet fogyasztani....

 

turo_rolad..jpg

 

Túró rolád !
20 dkg liszt,10 dkg margarin,1 dl tej,2 ek kakaópor,1 tojás sárgája,1 mk szódabikarbóna,5 dkg porcukor.
Töltelékhez:
4 tojás fehérje,50 dkg túró,1 citrom reszelt héja és leve,3 ek búzadara,2 ek cukor,4 tojás sárgája.

Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, majd ketté osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk úgy, hogy egy őzgerinc formából bőven kilógjon. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a túrót, citrom levét és háját, búzadarát és a cukrot alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük a felvert habot is. A töltelék felét a formába öntjük, ráhajtjuk a lelógó részeket és 150 fokon, 40 percig sütjük. A maradék tésztával és krémmel is ugyanígy járunk el. Ha kihűlt olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Csokimáz: 5 dkg margarint felolvasztunk,majd levéve a tűzről 10 dkg étcsokit beletördelünk,simára keverjük és a sütire simítjuk.

 

reszeg_barat..jpg

 

Részeg barát!
40 dkg liszt,1 cs szalagáré,8dkg zsír,10 dkg porcukor,1 tojás,2 k. kakaópor,1 dl tej,az anyagokat összegyúrjuk,2 részre osztjuk,sütőlapon sütjük.
Krém:1/2 l tej 2 cs vaníliás cukor ,4 k lisztből sűrű pépet főzünk.
20 dkg margarinnal,25 dkg porcukorral habosra kevert krémet készítünk,apránként a pépet is bele dolgozzuk.
2dl rumban 2 dob. babapiskóta,megáztatva.
Sütemény összeállítása:
1.barnalap arra a krém fele,majd a rumospiskóta,krém másik fele és megint barnalap!tetejére tehetünk csokimázt,de lehet porcukorral megszórva is.Legalább egy napot állni hagyjuk,utánna fogyasztjuk!

 

gyumolcs_kenyer..jpg

 

Gyümölcs kenyér !
2 ek. olaj
20 szem hámozatlan mogyoró
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
2 ek. morzsacukor
8 dkg mazsola
8 dkg aszalt szilva
8 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
1/2 kk. sütőpor
16 dkg finomliszt
diónyi Rama a formához
2 ek. liszt a formához
12,5 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojás
2 ek. rum
Elkészítés

A mazsolát 1 órára langyos vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsöpögtetjük. A szilvát, a sárgabarackot, valamint a cukrozott citrom- és narancshéjat apróra, finomra vágjuk. A mazsolát szárazra töröljük, a vágott gyümölcsökhöz adjuk, megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 ek. liszttel, hogy ne szálljanak le a massza aljára, és lazán összekeverjük. Szitába tesszük, lerázzuk róluk a felesleget, amit visszaszitálunk a kimért liszthez, végül hozzákeverjük a sütőport is. kikenünk Ramával, és beszórunk liszttel egy őzgerincformát, a felesleges lisztet kirázzuk belőle. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd az aszalt gyümölcsös keveréket, és gyengéden, de alaposan összekeverjük. Az őzgerincformába szedjük a masszát, az alját szelíden ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse, és a középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percig sütjük. A formában 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk egészen kihűlni. Sütőpapírral beterítünk egy tálcát, és a ráccsal együtt ráemeljük a gyümölcskenyeret. A csokoládés bevonót gőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a sütemény tetejére csurgatjuk úgy, hogy mindenütt bevonja. A szeletek helyére, a gerincre 1-1 mogyorószemet teszünk, megszórjuk morzsacukorral, és hagyjuk megszáradni. Tálaláskor a bordázat mentén szeleteljük. Minél tovább áll, annál finomabb!

 

narancsos_makos_kevert..jpg

 

 

 

Narancsos mákos kevert !(saját recept )

2 db tojás,15 dkg porcukor,20 dkg liszt,10 dkg darált mák,1 cs sütőpor,1 cs vaniliás cukor,1 citrom reszelt hélya,2-3 dl tej,0,5 dkg mergarin.(majdnem kifelejtettem)
(Cukor helyett 15 szem szaharin összetörve)

1 narancs, pucolva,kockára vágva.

A narancs kivételével az anyagokból kevert tésztát készítek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe őntöm,a kockára vágott narancsot a tetejére szórom.
25-30 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm.
Kihűlés után,szeletelem,megszórom porcukorral.

 

bejgli..jpg

 

Diós,Mákos bejgli!
6 rúdhoz!
1 kg liszt,1 késhegynyi sütőpor,,cspetnyi só,1,5 dl tejben felfuttatot 2,5 dkg élesztő,25 dk margarin,2 dl tejszín,10 dkg porcukor,6 tojássárgája,vaníliás cukor ,reszelt citromhéj.

margarint ,porcukrot,beletesszük a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat, a tojások sárgájával habosra keverem,majd hozzáadom a többi anyagot,legvégén a lisztet,jól kidolgozom.Könnyű,finom tésztát kapunk.6 cipóra osztom és 1 órát hűvöshelyen pihentetem.Nyujtom,töltöm,tojással megkenem a rudak közé is teszek egy kis margarint.kenés után megszurkálom,még félórát pihentetem és kb 30 perc alatt megsütöm!
Előmelegített sütőben sütjük!

Töltelék.
(rudanként) 20-20 dkg daráltdiót,mákot izlés szerint cukrozom,ízesítjük,rummal,fahéjjal,mazsolával,reszeltcitromhéjjal,reszelt almával.

 

metereskalacs..jpg

 

Méteres kalács:

4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, közben hozzáadunk kanalanként 1 dl étolajat és 1 dl langyos vizet, majd 25 dkg lisztet, 1 sütőport és 4 tojás kemény habját.
A masszát 2 részre osztjuk 2 őzgerinc sütőbe. Az egyik felét sárgán hagyjuk, a másik felébe 2 ek. kakaót, 1 ek. étolajat, 1 ek. langyos vizet keverünk.
Krém:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 kanál rum, ezt habosra keverjük.
4 dl tejbe 1 csom. puncspudingot felfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel.

Ha megsült és kihűlt a tészta, kettévágom mind a kettőt hosszában.
Sárga tészta, krém, barna tészta, krém és így tovább, amíg el nem fogy.
A tetejére csokoládémázt készítünk:
2 db 10 dkg-os tortabevonó, 3 ek. víz, 1 ek.olaj. Vízgőz fölött felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Ferdén szeleteljük.

 

az_en_linzerem.jpgLinzer!
40 dkg liszt,1/2 cs sütőpor,1 cs vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,25 dkg margarin,15 dkg porcukor,2 tojás sárgája,Baracklekvár a linzer karikák közé.
Az anyagokat egy tálba rakom,összegyúrom,majd egy órára hűtőbe rakom.3 cm vastagságúra nyújtom,kiszaggatom linzerformával ,sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütöm.Mikor kihűlt baracklekvárral  kettesével összefogom.Majd porcukorba forgatom.
Fogyasztás előtt 1-2 nappal meglehet sütni.(annál finomabb).

 

rakoczi_turos..jpg

 

Rákóczi túrós

Hozzávalók:
linzertészta:5 dkg porcukor,10 dkg margarin,20 dkg liszt 3db tojás sárgája,1 cs vaníliáscukor,ezeket összegyúrjuk és annyi tejfőlt adunk hozzá hogy nyujtható tésztát kapjunk.(1-2 kanál).2 ek baracklekvár.
A töltelékhez:
50 dkg túró,3 ek.gríz, 2db tojás sárgája,cukor izlés szerint,citrom reszelthéja,2 cs vaniliáscukor,2 ek tejföl,mazsola ha szereted!
A habhoz:
5 tojás fehérje,20 dkg porcukor,


Elkészítés:
1. A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, félig elősütjük, és bekenjük baracklekvárral.
2. A búzadarát csomómentesre keverjük a túróval, majd hozzádolgozzuk a többi alapanyagot. A kész tölteléket rákenjük a linzerlapra, majd sütőben, bőrösödésig sütjük.
3. Közben a tojásfehérjét a cukorral felverjük. .
4. Rákenjük a túróra, megszórjuk porcukorral, visszatesszük a sütőbe, és még pár percig sütjük.

 

vanilias_kifli.jpg

 

Vaniliás kifli

25 dkg liszt, 10 dkg cukor, fel csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 1 tojás, 8 dkg őrölt mandula, 1 cs. vaníliás cukor.

Ezeket összegyúrod, vékony rudacskákat formázol. A világosra sütött kifliket vaníliás cukros porcukorban megforgatod.

Figyelem, tényleg nagyon rövid ideig kell sütni mert különben száraz lesz a kifli és nem omlós!

 

 

 

egyszeru_pudingos_szelet.sajat_recept.jpg

 

alma_fank.jpg

 

Almafánk,sütőben!
50 dkg reszelt alma,25 dkg liszt,1 db tojás,1 cs sütőpor,fahéj,
Az anyagokat összedolgozom és kanállal szagattom bele a sütőpapirral bélelt tepsibe.
A sütőpapírt is megkenem olajjal,meg az almásfánkok teteját is.Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm,félidőben megforgatom.
Diétázók,cukrosok így fogyasztják,de akinek nem árt,megszórhatja porcukorral!
Olajban is süthető!

 

kuglof.jpg

 

Kakaós kuglóf.

    4 tojás,25 dkg cukor,20 dkg liszt,1 cs sütőpor,1 csipet,só,1 dl olaj,1 dl víz,1 citrom reszelt héja,1 ek.kakaópor
  A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleszórjuk a citromhéjat.
    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval  és az előzőekhez adjuk.
    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekverjük.
    A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta 2/3 részét beleöntjük.
    A maradékba belekeverjük a kakaót ( ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel higítjuk).
    A világos massza tetejére csurgatjuk. Egy kanállal bele-bele szúrkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
   Sütésnél ajállom a tű próbát.Kb 45-50 perc alatt sül meg.

 

 

 

rantasos_retes.jpg1013915_524765490924158_1182675507_n.jpg

 

 

 


Rántásos rétes! Akár kezdők-nek is!

kb 20 dkg zsír
40 dkg liszt
1 pohár tejföl

egy tojás
A töltelékhez ízlés szerint túró, mák, dió, stb.

Elkészítése:
10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsavarjuk, mint a beiglit. 5-6 darabra vágjuk.Külön-külön élére állítva tepsi nagyságúra nyújtjuk, olvasztott zsírral vékonyan megkenjük. A tölteléket középre tesszük, két széléről a tésztát ráhajtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben, kis lángon sütjük. Nagyon gyorsan elkészíthető rétes.

 

 

 

pudingos_krater_szelet.jpg

 

 

 

Pudingos kráter szelet !
35 dk liszt,35 dkg cukor,4 tojás,1,5 dl olaj,1,5 dl tej,5 dk kakaópor,1 cs sütőpor.
2 cs vaníliás pudingpor,8 dl tejbe megfőzve hozzáadok 15 dk cukrot és 1 kk margarint.
Tetejére: 2 kispohár tejföl,15 dkg porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverve.
A tojássárgáját habosra keverem a cukorral,majd hozzáadom az olajat és a tejet,aztán jön a liszt amibe belekevertem a kakaóport és a sütőport,majd hozzáadom a tojásfehérjék felvert habját és kikent,lisztezett tepsibe öntöm.
Kiskanállal rárakogatom a pudingot és megsütöm.kb: 30 perc,de legjobb szúrópróbát alkalmazni.
Mikor kiveszem a sütőből még forrón rákenem a tejfölös keveréket és visszateszem a sütőbe még 3 percre.

 

 

 

 

 

 

 

kep1140.jpg

 

 

 

Almás Linzer
50 dkg liszt +1 sütőpor
25 dkg zsír
4 tojássárgája
1 kicsi tejföl 175 g
2 van. cukor
Töltelék kb 2 kg alma le reszelve
kb 20 dkg cukor állni hagyni és kinyomni a levét
2 ek a kinyomott almát búzadarával összekeverni kicsit állni hagyni
A hozzávalókat összedolgozom és elosztom kettőbe.Nyújtom az egyiket és bele tepsibe rá a töltelék és másikat is nyújtom és rá a töltelékre.Villával megbögdösöm a tetejét és előmelegített sütőben sütöm. Végén porcukorral megszórom.

 

 

 

kozaksapka.jpg

 

 

 

Kozák sapka!Hozzávalók:

    A tésztához:
    fél dl víz
    fél csomag sütőpor
    3 dkg kakaópor
    20 dkg finomliszt
    30 dkg kristálycukor
    6 db tojás
    A krémhez:
    25 dkg porcukor
    8 dl tej
    3 csomag vaníliás cukor
    20 dkg rétesliszt
    30 dkg margarin
    A mázhoz:
    16 dkg étcsokoládé
    10 dkg margarin
    A szóráshoz:
    30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 190 foknál 25 percig sütjük.

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.

A krémhez felforralunk 6 dl tejet, és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.

A krémmel bekenjük a tésztapogácsák oldalát, és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1002627_562589867141720_1788836511_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EMELETES LINZER !(saját recept)
Tészta:10 dlg porcukor,20 dkg margarin,30 dkg liszt,1 cs sütőpor(7g)  1 cs vaniliás cukor,reszelt citromhéj,1 tojás sárgája.Az anyagokat összeállítom nyujtható tésztát kell kapni.Ha szükséges 1 ek tejfölt adunk hozzá.Háromba veszem ,nyujtom és töltöm.
Almatöltelék:emeletes_linzer..jpg
Az első lapot a tepsi aljába teszem,megkenem lekvárral,majd ráteszem a kicsavart almát,melyet előzőleg lereszelek,cukrot ,fahéjat teszek hozzá és kb 10 perc után csavarom!
Erre teszem a következő lapot,amit szintén megkenek lekvárral
Mákostöltelék:
25 dkg daráltmák,15 dk cukor.1 cs vaniliáscukor,reszelt citromhéja,1 dl tejben megfőzöm.
,Rárakom a mákos tölteléket,betakarom egy tészta lappal,azt megkenem a tojás fehérjével,megszurkálom villával és szép pirosra sütöm.joghurtos_suti_2.jpg!emeletes_linzer..jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 42
Heti: 99
Havi: 1 045
Össz.: 282 464

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények.
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »