Májpuffancs !
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük. Rövid ideig állni hagyjuk. Evőkanállal bő, forró olajba szaggatjuk. Sülés közben maguktól is megfordulnak félidőben.
Krumplis falatkák !
1 kg krumpli
10 dkg virsli ,vagy páriszi.kevés fűstölt szalonna apróra szelve
8 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
1 csokor petrezselyem
kevés olaj
só
bors
szerecsendió
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is apróra vágjuk. Ha a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a virslit, sajtot, petrezselymet, tojássárgákat, fűszereket. Kis gombócokat formázunk belőlünk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
TÖLTÖTT BURGONYA: burgonyát héjában megfőztem,hűtöttem,megpucoltam,ketté vágtam,kiszedtem a közepét,amit villával megtörtem és a felét a gombás töltelékbe a másikfelét a húsos töltelékbe raktam.
Gombás töltelék: Hagymát megpároltam olajon,ráraktam a gomba szeleteket,sóval,borsal,vegetával,fokhagymával fűszereztem és puhára pároltam,majd a zsírjáig vissza sütöm és belekeverem a tört burgonyát és betöltöm !
Húsos töltelék: A húst megfőzöm pörköltnek rövid lé vel,és mikor mepuhult az is lefőzöm a zsírjára,majd robottal összeaprítottam,beleraktam a törtburgonya másik felét és betöltöttem.
A burgunyák alját kicsit levágtam hogy a tepsibe megálljon.Reszelt sajtott raktam a tetejére és sütőpapírral bélelt tepsibe megsütöttem!
Sonka tekercs !
20 szelet csirkemellsonka
2 db főttojás
20 dkg márványsajtos vajkrém
10 dkg tejszínes krémsajt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz,só,bors
Összekeverjük a fóttojást,a vajkrémet, a tejfölt, a sajtot és a majonézt, sóval, borssal ízesítjük.A sonkaszeletek közepébe rakunk a krémből, feltekerjük, különböző díszítésekkel tálaljuk.