Kedvenc receptjeink.

Gyorsan,finomat, egyszerűen!Ha szerinted is jók a receptjeim,nyomd meg a Tetszik-et

575581_495815717152469_1474011833_n.jpg

Májpuffancs !

  • 5 doboz májkrém vagy ennek megfelelő mennyiségű kenőmájas
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál liszt
  • esetleg pici só, bors (a májas már ízesített!)
  • friss, vágott petrezselyem zöldje.
  • a sütéshez olaj

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük. Rövid ideig állni hagyjuk. Evőkanállal bő, forró olajba szaggatjuk. Sülés közben maguktól is megfordulnak félidőben.

burgonyas_falatka.jpg

Krumplis falatkák !
1 kg krumpli
10 dkg virsli ,vagy páriszi.kevés fűstölt szalonna apróra szelve
8 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
1 csokor petrezselyem
kevés olaj

bors
szerecsendió
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is apróra vágjuk. Ha a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a virslit, sajtot, petrezselymet, tojássárgákat, fűszereket. Kis gombócokat formázunk belőlünk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.

toltott_burgonya.jpg

TÖLTÖTT BURGONYA: burgonyát héjában megfőztem,hűtöttem,megpucoltam,ketté vágtam,kiszedtem a közepét,amit villával megtörtem és a felét a gombás töltelékbe a másikfelét a húsos töltelékbe raktam.
Gombás töltelék: Hagymát megpároltam olajon,ráraktam a gomba szeleteket,sóval,borsal,vegetával,fokhagymával fűszereztem és puhára pároltam,majd a zsírjáig vissza sütöm és belekeverem a tört burgonyát és betöltöm !
Húsos töltelék: A húst megfőzöm pörköltnek rövid lé vel,és mikor mepuhult az is lefőzöm a zsírjára,majd robottal összeaprítottam,beleraktam a törtburgonya másik felét és betöltöttem.
A burgunyák alját kicsit levágtam hogy a tepsibe megálljon.Reszelt sajtott raktam a tetejére és sütőpapírral bélelt tepsibe megsütöttem!

 

 

Sonka tekercs !
    20 szelet csirkemellsonka
    2 db főttojás
    20 dkg márványsajtos vajkrém
    10 dkg tejszínes krémsajt
    2 evőkanál tejföl
    1 evőkanál majonéz,só,bors
   

Összekeverjük a fóttojást,a vajkrémet, a tejfölt, a sajtot és a majonézt, sóval, borssal ízesítjük.A sonkaszeletek közepébe rakunk a krémből, feltekerjük, különböző díszítésekkel tálaljuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 30
Heti: 138
Havi: 891
Össz.: 282 310

Látogatottság növelés
Oldal: Falatkák.
Kedvenc receptjeink. - © 2008 - 2024 - kedvencreceptjeink.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »